Mobile-ul este una dintre cele mai importante directii abordate de retailerii online din tara, atat in 2015 cat si in 2016, devenind absolut indispensabil anul viitor. Am intrebat eMag, cel mai mare jucator din eCommerce-ul local, ce pondere din vanzari vine din mobile si, mai mult, cate comenzi vin de pe iOS si cate de pe Android.

Iulian Stanciu, CEO al companiei, a oferit cateva detalii care indica o evolutie interesanta a pietei.

Astfel, din totalul vizitelor pe site-ul eMag, peste 60% vin din mobile, in timp ce ponderea comenzilor plasate pe mobile se ridica la 46%, in prezent. Mai mult decat sigur ca 2017 va fi anul in care ponderea comenzilor venite din mobile va depasi jumatate din total.

Mai mult, din totalul mobile, sistemul de operare iOS reprezinta 25,6% din trafic, dar 29% din valoarea comenzilor.



Pentru a pune in context, este de mentionat ca, la finalul anului precedent, cota de piata a Android se ridica la peste 75% din totalul utilizatorilor care aveau smartphone. Adica circa 7,5 milioane de romani cu smartphone preferau sistemul de operare Android, in timp ce doar 1,5 milioane iOS, Windows Phone avand doar 0,5 milioane.

Probabil cotele de piata au ramas similare si anul acesta, neexistand studii oficiale in acest sens.

FashionDays puncteaza o pondere si mai mare din mobile

In zona de fashion, magazinul online FashionDays a oferit cateva rezultate privind vanzarile dei Black Friday si ponderile mobile vs desktop.

Dupa cum era, probabil, de asteptat, in timp ce 77% din traficul total a venit de pe desktop si variantele mobile ale siteului, 56% din vanzarile totale au fost realizate din aplicatiile mobile. Mai mult, vanzarile prin intermediul aplicatiilor mobile au crescut de trei ori fata de editia precedenta.

Varianta iOS a adus 60% din vanzari, in vreme de varianta Android, 40%. Pe perioada Black Friday aplicatia de mobile Fashion Days a fost numarul 1 in top trending apps, in App Store, si numarul 2 in top descarcari, cu peste 50.000 de downloadari, surclasand aplicatii precum Instagram sau Snapchat.

Sursa foto: GaudiLab

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri