Compania de cosmetice L`Oreal Romania recruteaza anual cateva zeci de persoane si isi propune sa aduca alti 30 de angajati in 2017, care se vor alatura echipei de aproximativ 200 de salariati ai organizatiei, a declarat Magdalena Cring, human resources director L’Oreal Romania. Oportunitatea de a lucra intr-o companie de renume atrage sute de tineri sa candideze pe pozitiile deschise, iar in medie 200 de absolventi aplica pentru a ocupa un post disponibil.

L’Oreal si-a crescut echipa cu peste 30% in ultimii trei ani si a ajuns la un numar de aproximativ 200 de salariati la finalul anului trecut.

"Anul trecut L’Oreal a avut un parcurs ascendent, am deschis magazine proprii, am lansat produse si branduri noi, ne-am dezvoltat competentele digitale, iar schema de personal a urmat si ea dinamica de business. Am angajat pornind de la entry level, pana la middle management. De asemenea, avem un program continuu de recrutare de interni, mai exact, nu ne concentram pe o anumita perioada a anului, ci cautam continuu sa oferim tinerilor programe de internship pe o durata de minim sase luni. Astfel, anul acesta 20 de interni s-au alaturat echipei. Anul viitor asteptam sa ni se alature alti 30 de colegi noi", a explicat Magdalena Cring.

Ea a aratat ca organizatia este un angajator atractiv, atat pentru tinerii care vor sa inceapa o cariera, cat si pentru profesionistii care vor sa faca o schimbare sau sa evolueze.

Tinerii absolventi sunt foarte atrasi de oportunitatea de a inova si posibilitatea de a-si pune bazele carierei profesionale intr-o companie multinationala de top, iar multi stiu deja ca L’Oreal este una din companiile care ofera din plin oportunitati la acest nivel. De asemenea, faptul ca au sanse reale sa continue alaturi de noi si sa promoveze intern este foarte atractiv pentru ei. Pentru astfel de pozitii primim in jur de 200 de solicitari pe fiecare pozitie

- Magdalena Cring -

Ce beneficii primesc angajatii L`Oreal

Pe langa oferta salariala, toti angajatii companiei de la nivel global primesc un pachet minim de beneficii care include asigurare de sanatate, acces la servicii medicale premium, asigurare de viata, traininguri si oportunitati de dezvoltare personalizate, precum si alte facilitati specifice.

Atractivitatea beneficiilor din pachetul salarial depinde de interesele si nevoile fiecarui candidat sau angajat. In marea lor majoritate, colegii ni s-au alaturat pentru un cumul de motive, nu doar pentru atractivitatea unuia dintre punctele cuprinse in pachetul salarial

- Magdalena Cring -

Ea a aratat ca L`Oreal investeste sume importante in dezvoltarea angajatilor sai, punandu-le la dispozitie atat formari tehnice, cat si traininguri de dezoltare personala, fie organizate de catre grup, la Paris, fie locale, organizate cu furnizori specializati pe anumite domenii (tehnici de prezentare, tehnici de comunicare, limbi straine, dezvoltarea cunostintelor digitale pentru colegii din marketing, tehnici de negociere pentru colegii nostri din vanzari etc).

"In plus, angajatii L’Oreal au acces la o platforma de e-learning, interactiva, dezvoltata de catre grup, care contine mai mult de 1.000 de ore de training din toate domeniile, platforma la care au acces toti angajatii, dar si tinerii care sunt in internship", a adaugat Cring.

Cum recruteaza compania L`Oreal

Compania de cosmetice pune accent deosebit in identificarea talentelor pe programele de internship, tinerii care participa avand sanse mari sa fie angajati in companie

"O treime din angajatii nostri vin ca urmare a promovarii internilor. Recrutati initial in programele de internship, in momentul in care apar oportunitati de pozitii permanente, internii sunt prima noastra optiune, avand in vedere ca sunt deja integrati in echipe, cunosc cultura companiei si si-au demonstrat calitatile si competentele. Un alt mod prin care ne apropiem de candidati este recrutarea directa, prin platforme specializate. Un canal important in acest sens este LinkedIn, unde avem o licenta de Recruiter, Proffesional, care ne permite accesul la mai mult de 2 milioane de persoane. Astfel, putem contacta direct candidati specializati pe domeniile vizate de noi si, daca exista interes si din partea lor, initiem procesul de recrutare", a spus Magdalena Cring.

In multe situatii ne bazam si pe recomandarile din partea angajatilor

- Magdalena Cring -

L'Oreal Romania, companie prezenta pe piata locala inca din anul 1997, face parte din grupul francez L'Oreal, principalul producator de cosmetice la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri