Grace Couture Cakes a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 800.000 de euro, evolutie sustinuta si de vanzarile inregistrate de cake shop-ul deschis in centrul comercial Baneasa.

„In 2016 am facut primul pas in retail prin deschiderea primului cake shop Grace Couture Cakes in Baneasa Shopping City, am crescut capacitatea de productie, am marit echipa de consultanta si logistica pentru evenimente si am continuat sa investim in dezvoltarea portofoliului de produse prin lansarea de noi game premium”, a spus pentru wall-street.ro Alina Sudriu.

Anul trecut atelierul de dulciuri premium a realizat circa 4.800 de torturi, cu greutati cuprinse intre 1 kilogram si 100 de kilograme. Media torturilor vandute este de 25-40 de bucati pe zi, cu varfuri de vanzari de 80-100 de bucati pe zi in perioada sarbatorilor de iarna.

Cele mai apreciate compozitii din portofoliul Grace Couture Cakes au fost French Kiss, Italian Dream si Green Delight. Preturile torturilor din gama Signature pornesc de la 109 lei/kg.

5 modalitati simple de a...
Citeste si: Cum sa gasesti idei de business care ar putea schimba lumea

In ceea ce priveste valoarea unei comenzi medii pentru evenimente, aceasta a fost in atelierul Grace Couture Cakes de 1.300 de lei. In prezent, comenzile corporate au o pondere de 35% din totalul cifrei de afaceri.

„Cele mai mari comenzi inregistrate in 2016 au fost de 54.000 lei pentru un eveniment privat si 45.000 lei pentru un eveniment corporate”, mai spune Alina Sudriu.

Aceasta puncteaza ca printre cei mai mari parteneri ai atelierului se numara locatiile premium de organizare de evenimente.

Lectia lui Tusk si piatra de...
Citeste si: Lectia lui Tusk si piatra de incercare a generatiei noastre

In privinta cake shop-ului din Baneasa Shopping City, fondatoarea Grace Couture Cakes spune ca acesta a inregistrat in primele patru luni de la lansare o medie a vanzarilor de 40.000 de euro pe luna.

„Ca si pana acum, obiectivul nostru este sa avem o crestere organica si sustenabila a brandului, mentinandu-ne in acelasi timp pozitia de lider pe piata dulciurilor premium. Nu excludem insa posibilitatea de a deschide noi cake shop-uri Grace Couture Cakes daca vom identifica locatiile potrivite”, explica Alina Sudriu.

Obiectivul pentru vanzari in acest an este 1,3 milioane de euro, cumuland zona de evenimente si cake shop.

Viata dupa corporatie: Ilinca...
Citeste si: Ilinca Paun, despre antreprenoriat, libertate si cautarea echilibrului