“(Romanii, n.r.) sunt sub 10% din categoria tranzactii asa cum ne uitam noi la acestea. Motivul ar fi esentialmente lipsa capitalului. Acum cand creditul este din ce in ce mai ieftin, poate fi suplinita lipsa capitalului, dar si indatorarea este o forma de adecvare a capitalului, de suficienta a capitalului in sine (…)”, a declarat pentru wall-street.ro Ioana Filipescu, in cadrul unui eveniment organizat de Deloitte pentru a prezenta informatii despre piata de M&A si creditele neperformante din sectorul bancar.

Potrivit estimarilor Deloitte, piata de M&A din Romania s-a ridicat anul trecut la 3,4-4 miliarde de euro, in contextul in care valoarea unor tranzactii nu a fost anuntata si a fost estimata de firma de consultanta. Raportat la anul 2015, piata de M&A a crescut ca valoare cu 23%. Deloitte ia in calcul doar tranzactiile cu o valoare de peste 5 milioane de euro. Anul trecut au fost 85 de astfel de tranzactii, cu o valoare medie de 43 milioane euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont