"Problema acestei industrii este data de modalitatea in care a fost condusa piata de asigurari. Influentele politice au dus la numirea in cadrul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara - n.r.) a unor oameni fara legatura cu piata de profil. Nu este normal sa aduci pe cineva dintr-un alt domeniu de activitate, care practic doi-trei ani doar invata, iar in aceasta perioada incurajam cresterea preturilor RCA, pentru ca, ulterior, sa ne dam seama ca au crescut foarte mult si incercam sa le reglam cu masuri administrative, precum plafonarea tarifelor. Este clar ca in board-ul unei astfel de entitati, indiferent cum se numeste ea, este nevoie de oameni din piata si conectati la aceasta. Ar trebui luata o decizie si facuta o schimbare", spune Viorel Vasile (foto).

In opinia sa, o solutie fezabila ar fi revenirea la cele trei comisii separate care au existat inainte de crearea ASF, si anume: CSA pe asigurari, CSSPP pentru pensii private si CNVM in cazul pietelor de capital.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont