"In ultimii ani remarcam un grad din ce in ce mai mare de penetrare al inovatiilor pe piata rezidentiala. Segmentul rezidential este, in mod obisnuit, unul mai conservator. Cu toate acestea, clientii se schimba de la an la an. Se schimba puterea de cumparare, structura sociala, tipologia famililor, valorile individuale. In plus, noile tehnologii vin si transforma mediul locativ. Numarul mare de dispozitive electronice din noile cladiri necesita o alta abordare a instalatiilor, dar si a materialelor de constructie utilizate", apreciaza Silviu Grigorescu (foto), director general al dezvoltatorului lituanian Hanner

Constructorii transfera acum o parte din tehnologiile utilizate deja pe segmente cum ar fi cel de office catre domeniul rezidential, mai spune seful Hanner, iar un astfel de transfer constituie tendinta de certificare verde a noilor cladiri. "Pe segmentul office nu mai poti inchiria usor o cladire fara a dispune de cele mai avansate certificari verzi. In constructia de cladiri rezidentiale cum se fac primii pasi in ceea ce priveste certificarea noilor cladiri, dar este clar ca vorbim despre o tendinta care se va mentine si in urmatorii ani".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont