Grupul City Grill, una dintre cele mai mari companii din industria ospitalitatii din Romania, va deschide anul acesta doua restaurante noi in Bucuresti, iar anul viitor are in plan o noua locatie, in afara Capitalei. In total, compania din industria opitalitatii planuieste sa angajeze 400 de oameni in perioada urmatoare, iar provocarile nu sunt putine, in conditiile in care multi tineri mai degraba aleg sa munceasca in afara, in acest domeniu, sau stau doar cateva luni intr-un job din industrie.

Grupul City Grill detine in portofoliu sapte branduri – restaurantele City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor, Caru’ cu Bere, Pescarus, Hanu’ lui Manuc si Cafenelele City Cafe, numarand in total 17 locatii.

Compania are in prezent 1.360 de angajati si vrea sa mai angajeze alte 400 de persoane, in special pentru cele trei restaurante noi pe care planuieste sa le deschida, dar si pentru a acoperi plecarile.

"Vom deschide doua noi locatii in perioada urmatoare, vorbim de doua restaurante de nivel mediu in Bucuresti, cu 150-200 de locuri, pentru care avem nevoie de o echipe de 50-60 de oameni. De asemenea, incercam sa deschidem anul viitor o alta locatie in afara Bucurestiului, pentru care vom angaja, de asemenea, iar alte circa 10% din total vor fi inlocuiri", a explicat Cristian Cristea, training manager la City Grill.

Compania cauta 400 de persoane pentru posturile de ospatar, picol, barman, bucatar, hostess, pizzeri, ajutori de bucatar, spalatori de vesela, sefi de tura, magazioneri, operatori si asistent manager.

In ceea ce priveste inlocuirile, Cristea a aratat ca in industria ospitalitatii fluctuatia de personal variaza intre 35% si 45%, iar in compania pe care o reprezinta este de 28%.

"Noi suntem sub media pietei pentru ca facem niste lucruri prin care incercam sa ne mentinem personalul, si anume cursuri de pregatire, training-uri, sisteme de bonusare si incentivare, premiem ideile noi. Noi avem o fluctuatie de 28%, iar pozitiile calificate sunt cel mai greu de acoperit, insa politica noastra este sa luam tineri, pe care sa-i pregatim. Ne dorim o crestere sanatoasa pentru ei, cu pasi mici, astfel incat ei sa ajunga in pozitii de management", a explicat Cristian Cristea.

Astfel, potrivit acestuia, compania pregateste un angajat incepator circa doua saptamani inainte de a intra in contact cu clientul, perioada in care este evaluat la nivel teoretic in mai multe etape, dupa care o perioada serveste alaturi de un coleg cu experienta.

In trei luni un angajat ar trebui sa se descurce singur

- Cristian Cristea -

Cat castiga un angajat City Grill

Desi impresia generala este ca tinerii se feresc de industria ospitalitatii din cauza oportunitatilor financiare reduse, reprezentantul City Grill sustine ca, din contra, "salariile sunt foarte bune", iar deficitul de personal este dat in special de joburile din strainatate.

"Cred ca in industria opitalitatii nivelul salariilor este unul foarte bun, noi avem un deficit de oameni din cauza ca acestia fie isi doresc sa lucreze in afara, fie vor sa exploateze oportunitati de sezon (vase de croaziera). De asemenea, o parte dintre angajatii pe care ii avem in industria ospitalitatii, studenti, privesc jobul acesta ca pe o oportunitate de a-si creste veniturile in perioada facultatii. Este normal ca dupa ce termina facultatea sa se reorieteze catre profilul urmat la scoala", a mai spus Cristea.

El a aratat ca salariul de incepator in cadrul unitatilor City Grill este de 1.200 lei - 1.500 lei, iar bacsisurile pot dubla aceste sume.

"Romanii sunt peste media europeana la capitolul bacsis. Din experienta noastra, le spunem candidatilor un venit minim garantat pe care pot sa-l castige, care poate fi dovedit si de colegi, iar daca ei fac exact ceea ce au de facut, nu scad sub nivelul acesta. Daca insa castigi mai putin, inseamna ca fie nu poti mai mult si trebuie sa te repozitionezi fata de activitatea pe care o derulezi, fie nu vrei. De exemplu, un hostess ajunge sa castige 2.500 de lei intr-o luna", a mai spus Cristea.

De asemenea, toti angajatii City Grill beneficiaza de discount-uri in locatiile din portofoliu, training-uri profesionale si de dezvoltare – de la cursuri de vanzare sau servire la training-uri de comunicare –, diferite petreceri dedicate si decont transport. In plus, fiecare locatie recunoaste si premiaza angajatii lunii si ofera bonusuri de performanta.

"Anuntul in ziar, detronat de online"

Cristian Cristea a aratat ca in contextul deficitului de candidati cea mai buna sursa prin care compania atrage candidati sunt recomandarile venite din partea angajatilor, dupa care anunturile din mediul online.

"Cel mai important canal de comunicare este resursa interna si avem un program de incentivare a angajatilor nostri, pentru ca ei stiu cel mai bine cum se intampla lucrurile in companie si pot recomanda, mai departe, prietenilor. Daca acum trei ani de zile canalul cel mai important era anuntul in ziar si suna lumea, acum a fost detronat de online si inlocuit de site-urile de angajari, alaturi de site-uri dedicate industriei ospitalitatii. Mai sunt scolile profesionale, unde ne prezentam ofertele,si mergem si in facultati de specialitate", a explicat Cristea.

Grupul City Grill a fost fondat in anul 2004 de catre omul de afaceri Dragos Petrescu.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri