Natalia Stroe, cea care a condus timp de un an vanzarile Coca-Cola HBC in Romania, a preluat incepand cu aceasta luna o pozitie similara in cadrul companiei din Bulgaria, au confirmat pentru wall-street.ro reprezentantii producatorului.

„Natalia a preluat functia de country sales manager Coca-Cola HBC Bulgaria. Nu se va mai ocupa de Romania, noul ei rol este legat de operatiunile din Bulgaria”, au precizat reprezentantii Coca-Cola HBC.

La nivelul anului 2015, vanzarile Coca-Cola HBC in Bulgaria au crescut cu 5%, pana la 57,6 milioane de navete, potrivit raportului financiar al companiei.

Natalia Stroe are o experienta de peste 13 ani in cadrul gigantului Coca-Cola. In aceasta perioada a bifat tot ce se putea in materie de management de brand si marketing. la 40 de ani, Natalia Stroe a coordonat timp de un an echipa de 150 de oameni de vanzari ai Coca-Cola HBC din centrul si sudul tarii, pe partea de comert traditional.

Natalia Stroe a absolvit Academia de Studii Economice si a inceput sa lucreze inca din timpul facultatii. Primul job – Colliers. Aici se ocupa de partitii pentru diferite cladiri de birouri, intrucat studia si arhitectura in paralel cu ASE-ul.

“La primul job mi-a placut foarte mult atmosfera, erau foarte multi tineri in perioada aia, ’96-’97, lumea avea o anumita energie de inceput si un anumit entuziasm, piata imobiliara se dezvolta. Erau foarte multe cladiri goale si noi mergeam si prezentam clientilor diferite propuneri de impartire a spatiilor”, isi amintea Natalia Stroe, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Dupa Colliers a urmat producatorul de tigarete JTI. A fost atrasa de oferta prezentata de companie la un targ de job-uri.

“Erau putine companii in care sa inveti cu adevarat business si dispuse sa investeasca in tinerii proaspat intrati in aceasta lume. Si mi-a mai placut felul in care abordau programele acestea de entry level. La inceput am lucrat in resurse umane”, spune Natalia.

In 2004 s-a alaturat Coca-Cola Company unde a invatat si experimentat tot ce putea in materie de marketing si management de brand. A coordonat campanii pentru categoria de bauturi carbonatate si necarbonatate pentru Romania si zona Balcanilor.

“Dupa care, facand toate aceste lucruri, a fost cumva normala nevoia de a trece catre partea operationala, in Coca Cola Hellenic. Am bifat cam tot ce se putea face din punct de vedere marketing”, afirma Natalia Stroe.

A urmat firesc un pas catre o zona oarecum “interzisa” femeilor, insa spre care Natalia Stroe si-ar fi dorit sa se orienteze mai devreme. Incepand cu luna martie 2015 a devenit regional sales manager al Coca-Cola HBC, pozitie din care a coordonat activitatea unei echipe de 150 de agenti de vanzari din centrul si sudul tarii.

“Mi se pare o mutare normala, intr-un fel regret ca nu am facut-o mai devreme, e esential sa cunosti din mai multe perspective. E nevoie de acest fel de <<a-ti murdari mainile>> intr-o companie de complexitatea celei in care lucram si intr-o zona in care lucrurile se misca atat de repede precum comertul traditional”, afirma la momentul respectiv Natalia Stroe.

Media de varsta in echipa de vanzari coordonata de Natalia era de 37 de ani, mai putin de 10 persoane fiind femei.

“As dori sa vad cat mai multi oameni din marketing facand vanzari si invers. E bine sa existe o delimitare intre job-uri, insa e nevoie sa circule mai multi oameni dintr-o parte in alta. Si mi-as dori sa fie si mai multe femei. Exista aceasta perceptie ca e un job masculin. Nu exista o impartire intre sexe cand vine vorba de contributia pe care o putem avea. Exista dorinta de a face sau nu lucrurile diferit. Imi propun sa maresc numarul femeilor in echipa”, sustinea Stroe.

In Romania, sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola Romania - filiala a The Coca-Cola Company, pro­prietarul marcilor inregistrate - si par­tenerul sau Coca-Cola HBC, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania. Imbuteliatorul Coca-Cola a intrat pe piata din Romania in 1991 si opereaza in prezent trei unitati de productie in Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei. Compania are 14 puncte de distributie pe plan local.

Volumul vanzarilor Coca-Cola in Romania a crescut in 2015 cu 11%, la 153,9 milioane de navete, iar imbuteliatorul de bauturi racoritoare a recuperat astfel o parte din declinul inregistrat in precedentii doi ani, de 9% in 2013 si 6% in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri