Coaching-ul, practica ce s-a extins galopant in ultimii cativa ani in Romania, poate fi ridicat la un nivel mai inalt daca specialistii in acest domeniu adauga sesiunilor pe care le sustin tehnici experientiale si daca mentalitatea managerilor sufera o serie de transformari, sustine John Thompson, trainer si dezvoltator de cursuri pentru companii multinationale.

John Thompson este managing director si lead trainer pentru Metropolis Marea Britanie. A studiat psihologia aplicata la Leeds University si are ca baza de studiu programarea neuro-lingvistica (NLP) si hipnoza in business, fiind dezvoltator de cursuri pentru companiile multinationale.

El este consultant pentru numeroase organizatii, oferind o balanta pragmatica intre ambiguitatea si subiectivitatea training-urilor si obiectivitatea unei afaceri. In Romania a sustinut cursuri de hipnoza, master NLP, coaching si a antrenat coach-i, manageri, traineri si consultanti.

"Standardul atins de coach-ii din Romania se afla la un nivel similar cu cel din Europa si SUA. Diferenta se remarca la nivelul mentalitatii oamenilor ce urmeaza sesiunile de coaching. In SUA si Europa oamenii au inteles necesitatea si puterea pe care ti-o ofera un coach personal. In Romania aceasta atitudine nu este inca foarte populara, motiv pentru care coach-ii trebuie sa isi educe clientii in aceasta directie", a explicat acesta.

Pe de alta parte, specialistul in dezvoltare, arata ca in ceea ce priveste pasiunea pentru coaching, Romania depaseste nivelul stabilit in SUA sau Marea Britanie.

Nu vreau sa spun ca acest nivel este scazut in alte tari, dar in Romania, pasiunea si dorinta de a invata este de departe la un nivel superior

- John Thompson -

Ce ar imbunatati in ceea ce priveste practica din Romania

John Thompson apreciaza tehnicile utilizate de specialistii in coaching din Romania, insa crede ca ar putea fi adusa mai multa valoare rezultatelor daca acestia ar adauga cateva elemente noi.

"Tehnicile folosite de coach-ii din Romania sunt bazate pe un continut coerent si in raport cu cultura in care se manifesta. Adaugarea unor metode experientiale in sedintele cu clientii ar putea aduce in plus valoare. Utilizarea unor tehnici experientiale de coaching ca stabilirea de sarcini sau intalniri in afara mediului organizational utilizand puzzle-uri, creeaza o experienta unica. Multi coach-i includ arta, fotografia si expresivitatea in sedintele lor, pentru a evidentia noi idei si situatii ce nu se creeaza in contextul unei relatii formale", a explicat John Thompson, Metropolis UK.

El caracterizeaza piata de coaching din Romania ca fiind una "pasionala, profesionista si eficienta".

"Calatoresc in Romania de peste opt ani si lucrez alaturi de manageri, antreprenori, studenti sau avocati. In 2007 coaching-ul nu era asa de raspandit. De-a lungul ultimului deceniu, organizatiile de specialitate, ca de exemplu ICF, au crescut mult. Coachingul este necesar pentru a mentine active perspectivele organizatiilor si liderilor ce au investit in Romania", a precizat specialistul international, John Thompson.

Foto:Jirsak, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri