Compania britanica Vast Resources a devenit unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group in urma cumpararii actiunilor minei sucevene in proportie de 100%. Incheierea tranzactiei va atinge suma totala de 2,5 mil. dolari, ducand investitia la 7,5 mil. dolari.

„Mina din Manaila a evoluat extrem de mult in ultimii doi ani, de cand Vast Resources a devenit actionar. 2016 a fost un an de referinta pentru acest proiect: am gasit modalitati eficiente de crestere a calitatii minereului si de a extrage doua tipuri diferite de concentrat: de cupru si de zinc. In plus, in luna decembrie am obtinut si doua noi licente de prospectare in proximitatea minei, la Piciorul Zimbrului si Magura Neagra. In acest context, detinerea minei din Manaila in proportie de 100% ne va permite sa dezvoltam proiectele desfasurate in zona si sa cream un complex metalurgic extins”, a declarat Andrew Prelea, presedinte si director executiv al Vast Resources Romania.

Bugetul de investitii pentru 2017 se ridica la 5-7 milioane de dolari si poate ajunge la 10 milioane de dolari reprezentand costurile de deschidere pentru mina Baita, extinderea minei din Manaila si inceperea prospectiunilor in Zagra, Bistrita-Nasaud.

„Proiectul din Suceava este unul important si deja am identificat o resursa de 1,1 milioane de tone. Vom continua lucrarile de foraj pentru a identifica prezenta a ceea ce credem noi ca poate reprezenta o cantitate de cinci ori mai mare in 2017. In 2015, cand am preluat minele, studiile indicau mai putin de 500.000 de tone de minereu prezent in cariera iar noi am extras pana acum peste 150.000 de tone. Astfel, viata minei pe care noi am preluat-o era mai scurta de 3 ani, insa am reusit sa o crestem la aproape 10 ani, luand in considerare rata de exploatare curenta. De asemenea, sa nu uitam ca acolo avem deja peste 200 de oameni angajati si planuim sa angajam cu 50% mai multi in urmatorii 3 ani”, explica Prelea intr-un interviu acordat anterior wall-street.ro.

In prezent, in mina din Manaila lucreaza 200 de angajati, 60 in cea din Baita-Plai si 15 in Bucuresti. Odata cu extinderea minei din Suceava si deschiderea celei din Baita-Plai, numarul de angajati va creste la peste 600.

Compania Vast Resources a fost fondata la sfarsitul anului 2005, avand ca obiect de activitate explorarea zacamintelor minerale din Zimbabwe si Africa de Sud. In completarea activitatii din Africa, in mai 2013, Vast Resources si-a indreptat atentia catre Romania, in vederea dezvoltarii strategiei de business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri