Cooperativa lansata de Carrefour se afla la mai putin de 30 de km de Bucuresti, in comuna Varasti, judetul Giurgiu, si insumeaza 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o productie anuala de 5.000 de tone de legume: rosii, salata, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varza, telina, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, spanac, loboda, leurda, urzici, ridichi, ceapa verde, usturoi verde, stevie. Cooperativa Agricola Carrefour Varasti are 5 membri fondatori: Carrefour si 4 producatori locali. Cooperativa aduna legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Varasti.

“Cu un an jumatate in urma nu credeam ca voi ajunge aici. Sunt fermier, sunt inginer agronom, in afara de piscicultura si cultura mare, lucrez un hectar si jumatate de legume. Prin aceasta initiativa producatorul va face productie si cineva se va ocupa de aceasta productie pentru a o valorifica fara a mai fi nevoie sa stam in piete. Familia va fi degrevata de mersul in en gros, acele piete legale sau ilegale, de oboseala, de lipsa de langa copii”, spune Adrian Mahalean (foto), primarul din Varasti, o comuna in care traiesc 2.200 de familii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont