Exista, in momentul de fata, o cerere destul de ridicata in piata rezidentiala, deoarece oamenii au reinceput sa aiba incredere in sistemul de vanzare off plan, o strategie preferata de catre dezvoltator, in conditiile in care finantarile bancare sunt relativ complicate si mai sunt doar cateva banci care acorda credite, de exemplu, pentru achizitia terenului necesar dezvoltarii unui proiect rezidential. De fapt, toate apartamentele din cadrul proiectului Metalurgiei Park Residence se vand off plan cu termene de livrare de aproximativ 5-8 luni de la momentul rezervarii pana la momentul predarii catre clientii finali. Proiectul este deja matur si are un ritm foarte bun de vanzari, spune Ivan Bogdan, project manager Metalurgiei Park Residence.

"Daca in anii anteriori cererea de pe piata rezidentiala era in special axata pe garsoniere si apartamente cu 2 ani, acum cererea este majoritate in privinta apartamentelor de 2, 3 camere. Aceasta se datoreaza unei tendinte sau evolutii naturale datorata cresterii numarului membrilor familiei, avand in vedere ca majoritatea clientilor nostri sunt tineri si doresc sa isi intemeieze o familie", a declarat managerul Metalurgiei Park Residence. Ivan Bogdan (foto) ocupa, de asemenea, functia de sef al Departament Juridic din cadrul companiei SudRezidential Real Estate si de secretar general al Asociatiei Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania - Urbanis (ADIRU.ro), asociatie care reprezinta si sustine interesele dezvoltatorilor imobiliari din Romania.

El arata ca primele trei luni din 2017 au fost pe un trend ascendent din punctul de vedere al vanzarilor pentru SudRezidential. "Media a fost de 350 de vanzari (rezervari) lunare din care 200-250 de vanzari (rezervari ) sunt in cadrul Metalurgiei Park Residence (foto jos)", spune Ivan Bogdan.

Metalurgiei Park

In opinia sa, "informatia cu privire la TVA zero a avut un impact limitat, dar au fost destul de multe discutii cu multi clienti legat de aceasta posibila reducere. In final clientii au inteles ca nu exista o lege aprobata ci doar un proiect de lege care nu poate fi aplicat atata vreme cat nu se cunoaste forma finala a acestei propuneri legislative. Nu stim in ce masura TVA-ul de zero la suta va fi posibil, deoarece sunt mai multe impedimente si anume: deficitul bugetar si normele Uniunii Europene".

Creditarea dezvoltarilor imobiliare nu tine pasul cu piata de profil

Intrebat care ar fi cea mai buna varianta pentru un dezvoltator rezidential, intre o finantare bancara sau miza pe un ritm sustinut de vanzari off-plan, Ivan Bogdan apreciaza ca oricare strategie, dintre cele doua variante mentionate, depinde de la caz la caz. "Pentru ca exista o cerere destul de ridicata in piata si pentru ca oamenii au reinceput sa aiba incredere in sistemul de vanzare off plan, este preferabila o astfel de strategie, numai ca in anumite momente cand trebuie realizate lucrarile intr-un anumit ritm mai rapid, creditarea bancara devine absolut necesara", spune managerul Metalurigiei Park Residence.

Metalurgiei Park

El arata ca "finantarile bancare sunt relativ complicate si sunt doar cateva banci care acorda credite de exemplu pentru achizitia terenului necesar dezvoltarii unui proiect rezidential. Din cauza crizei imobiliare din anii 2007-2008 foarte multe banci au ramas cu anumite proiecte pe care si acum se chinuie sa le vanda si cred ca aceasta amintire neplacuta nu s-a sters din memoria departamentelor de risc, motiv pentru care as putea spune ca domeniul creditarii dezvoltarilor imobiliare este intr-un decalaj negativ in raport cu evolutia pietei", conchide Ivan Bogdan.

Metalurgiei Park Residence este un concept imobiliar ce apartine SudRezidential.ro si constituie unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Capitala si imprejurimi. Proiectul este realizat de mai multe brand-uri imobiliare locale prin achizitia unor loturi de teren de mari dimensiuni in cadrul acestuia si unde urmeaza sa dezvolte propriile ansambluri imobiliare, integrate in ceea ce va compune, in final, Park-ul Rezidential Metalurgiei. La randul sau, SudRezidential.ro s-a lansat ca fiind cel mai amplu site imobiliar dedicat proiectelor rezidentiale si ansamblurilor imobiliare din zona de Sud a Capitalei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri