Intrebat daca evolutia pietei rezidentiale in primele trei luni 2017 a consemnat, totodata, si trenduri diferite comparativ cu ultimii ani, Silviu Grigorescu (foto) apreciaza ca nu au existat diferente semnificative, dar se observa "o cerere din ce in ce mai mare pentru apartamente noi, bine amplasate". Cu toate acestea, "oferta (dezvoltatorilor rezidentiali - n.r.) nu este inca la nivelul cererii".

"In 2016 mai mult de o treime din tranzactii au fost realizate integral cu sume cash, iar o pondere de 48% din vanzari au fost finantate cu credite ipotecare clasice. In multe cazuri, clientii au dispus de o parte importanta din suma cash, apeland la credite ipotecare doar atunci cand a fost nevoie de o suplimentare a fondurilor. Doar 18% dintre clientii care au achizitionat anul trecut au folosit credite Prima Casa pentru finantarea tranzactiei", spune managerul Hanner Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont