"Nu am avut nici o sansa. Intrebarile erau adresate preponderent transportatorilor. Daca acestia isi dadeau aprobarea pe o propunere, aceasta trecea, daca nu, nu. Cam asa s-a desfasurat “dezbaterea” in Parlament. Transportatorii au facut legea" a declarat Viorel Vasile, presedintele Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare din Romania - PRBAR si CEO al Safety Broker, liderul pietei de brokeraj, aflat printre participantii de astazi de la discutiile din Parlament pe tema proiectului de Lege RCA.

Viorel Vasile afirma ca PRBAR a propus Comisiilor modificarea proiectului de lege astfel incat sa nu fie aplicata o viitoare plafonare a marjei cheltuielilor de administrare in cazul societatilor de asigurari la un nivel de maxim 25%, situatie care, in opinia sa, ar afecta serios industria brokerilor de asigurare si implicit gradul de cuprindere in asigurarea RCA la nivel national. "Desi am avut sustinere fata de propunerea noastra si din partea UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare - n.r.), dar si din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara, pentru ca au fost impotriva transportatorii rutieri, s-a terminat discutia. Autoritatea chiar a oferit o statistica de 28% cheltuieli de administrare, cu eliminarea cotizatiilor catre BAAR si FGA, care cumulat ajung la un 7-8%. Asadar, ne-am situa la nivelul medie europene de 35%".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont