"Ce s-a modificat in acest cadru pe care il vedem in noua Lege? Frecventa daunelor auto? Severitatea acestora? Cati oameni mor pe zi in Romania din cauza accidentelor auto? Incercam sa rezolvam problemele din piata asigurarilor RCA, dar nu le compensam cu solutii similare in domenii care sa reduca severitatea si frecventa. Gasim insa din nou limitarea cheltuielilor de achizitie si administrare inclusiv taxe ale companiilor de asigurare, care sunt, de fapt, pentru protectia clientilor care au ramas neacoperiti. Aceste taxe au ajuns deja la peste 7% din toate cheltuielile. De asemenea, modul in care se va realiza despagubirea pentru autovehiculele avariate poate duce la o crestere necontrolata a daunelor platite. Stim prea bine cum se aplica tarifele de service", a declarat Adrian Marin (foto).

El a adaugat ca societatile de asigurari au realizat in primele trei luni infuzii de capital de pana la 43 de milioane de euro. "Insist sa adaug ca acum doi ani piata a trecut printr-un exercitiu de evaluare pentru Solvency II, de unde a rezultat un deficit de capital de un miliard de euro, la nivel de piata. In al doilea rand, rezultatul mediu financiar al pietei de asigurari din 2006 pana 2011 a fost o pierdere cumulata de 744 milioane de euro, fara a avea un eveniment catastrofal, cu o rata medie combinata a ultimului an pe RCA de 108,6%".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont