"In structura de cost a asiguratorilor se regasesc si alte elemente de cheltuieli, precum contributiile obligatorii (la Biroul Asiguratorilor Auto din Romania si Fondul de Garantare a Asiguratilor - n.r.) ce pot fi ajustate. La o privire asupra pietei RCA, constatam ca singurul obligat sa participe la aceasta piata este clientul. Nu este obligat nici asiguratorul, nici brokerul, nici service-urile s.a.m.d.. Nu putem sa ajungem iar in situatia in care comisioanele primite de catre brokerii de asigurare sunt intre 3 si 15% pe segmentul asigurarilor obligatorii RCA. De ce trebuie sa existe o diferenta de 5 ori intre minim si maxim?", a spus Cornel Coca-Constantinescu (foto).

In opinia sa, tendinta de maximizare a comisioanelor concentreaza o situatie de risc maxim pentru asiguratorii care le practica, asa cum s-a vazut si in ultimii ani in piata de asigurari. "Vreti sa ne intoarcem in timp? Vreti sa centralizam si sa consolidam toate aceste riscuri greu de administrat de catre unii numai intr-o anumita zona? Daca ajungem cu o concentratie de piata de 40% la doua companii va dati seama ca situatia incepe sa semene cu ceea ce s-a intamplat in trecut. Care este diferenta? Nici una!"

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont