Fabrica de Bere Buna, proprietarul berii artizanale Zaganu si unul din jucatorii din top 10 producatori de bere din Romania, si-a majorat afacerile anul trecut la 3,4 milioane lei, in timp ce profitul aproape s-a dublat, arata datele furnizate de Ministerul Finantelor.

Anul trecut cifra de afaceri a producatorului roman a fost de 3,42 milioane de lei, in crestere fata de 2,04 milioane lei in 2015. De asemenea, profitul net a urcat la 417.969 lei, comparativ cu 227.304 lei in 2015.

La nivelul anului 2015, Fabrica de Bere Buna se afla pe locul 9 in topul producatorilor de bere din Romania in functie de cifra de afaceri inregistrata.

Cei doi antreprenori care au pariat pe microberaria din satul Maneciu-Ungureni sunt Alexandru Geamanu, care a lucrat mai bine de 15 ani in publicitate, si Laurentiu Banescu, nume asociat cu industria bauturilor si bunurilor de larg consum timp de un deceniu. Ideea unei afaceri proprii a aparut in 2012, desi cei doi se cunosc din 1997, fiind buni prieteni.

Investitia in mica fabrica a fost de 250.000 de euro, bani pe care cei doi antreprenori estimau ca ii vor recupera pana in 2019-2020.

In prezent, in fabrica din judetul Prahova lucreaza 14 angajati. Anul trecut au fost livrati 4.000 de hectolitri de bere in cele 450 de locatii - baruri, terase, restaurante si magazine. Berea Zaganu poate fi achizitionata si din retelele de retail Auchan si Mega Image.

Planurile pentru anul acesta vizeaza si deschiderea primului bar propriu, specializat in bere artizanala, care va fi localizat intr-o zona centrala din Bucuresti.

Volumul pietei berii din Romania s-a mentinut anul trecut la 15,8 hl, nivel atins si in 2015. Si consumul pe cap de locuitor s-a situat la nivelul anului precedent, de 80 l, conform datelor Asociatiei Berarii Romaniei.

Daca la nivelul anilor 2010-2011 Romania “se lauda” cu doua proiecte in zona berilor artizanale – una apartinea producatorului Ursus Breweries si se afla in Cluj-Napoca, iar cea ce-a doua era din Timisoara si reprezenta o investitie a companiei Berarium – valoarea totala a investitiilor nedepasind suma de doua milioane de euro, in prezent numarul acestor afaceri creste constant de la an la an. Astfel, cateva nume importante din domeniu sunt Zaganu, Hophead Brewery, Ground Zero, Nemteana sau Sikaru.

Sursa foto: Zaganu, Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri