"De ce sa iesim din Europa Centrala si de Est si implicit din Romania? Increderea noastra in aceasta regiune este una foarte ridicata, in conditiile unei dinamici economice sustenabile, care a fost vizibila si s-a dezvoltat tot mai mult in ultimii ani, spre deosebire de tarile din Asia sau America Latina. Aceasta, combinata cu gradul de asigurare redus al populatiei pe care il observam in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est ofera perspectiva unui foarte mare potential. In piata de asigurari din Romania, intr-adevar, ne aflam pe pozitia a 7-a din punct de vedere al subscrierilor, dar aici vor exista cu siguranta forte multe schimbari", a declarat Philippe Donnet (foto), in cadrul unei conferinte sustinute la Venetia pe aceasta tema.

Volumul total de prime brute subscrise de Generali Romania in anul 2016 a sporit substantial, cu 32,5% fata de anul anterior de referinta, pana la 642,79 milioane lei (143 milioane de euro). Cea mai mare crestere a fost raportata pe segmentul RCA, unde numarul contractelor s-a triplat. In acelasi timp, profitul net a fost de aproape 68 milioane lei, nivel similar celui din 2015. Segmentul asigurarilor generale a consemnat o dezvoltare considerabila, subscrierile totalizand 573,7 milioane lei, in urcare cu 38,4% fata de anul 2015 si sustinuta, in principal, de clasa asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA), unde, pe fondul cresterii de peste trei ori a numarului de contracte, primele brute subscrise au urcat la 205,5 milioane lei in 2016. Cota de piata detinuta de Generali Romania pe linia RCA a atins 5,1%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont