Omul de afaceri Ioan Simion, cel care detine 250 de hectare in judetul Olt, a investit in agricultura in urma cu patru ani si sustine ca „aproape se poate trai” din aceasta activitate in Romania.

„In septembrie 2013 am infiintat societatea Agroserv Confind odata cu achizitionarea terenului comasat 100% din zona Bals. Am avut dorinta de a investi in agricultura pentru ca, pe langa petrol si alte cateva domenii de activitate de interes autohton, consider ca aceasta reprezinta o zona de identitate nationala. Pe de alta parte, eram curios daca din agricultura, in cazul respectarii tuturor regulilor, se poate trai. Am aflat ca aproape se poate!”, a declarat Ioan Simion.

Omul de afaceri mai vinde, in paralel, echipament petrolier in Romania, Rusia si Kazahstan.

In privinta investitiei in cele 250 ha de teren, Ioan Simion vorbeste despre un buget de aproximativ 5 milioane de lei, la care se adauga alte 6,5 milioane de lei alocate silozurilor, rampelor cu dispozitive de cantarire si altor utilaje agricole.

„Am investit in silozuri, care au o capacitate de stocare de 8000 de tone, pentru ca nu am vrut sa vindem intreaga productie direct dupa recoltare. Productia pastrata am introdus-o pe piata treptat, in functie de evolutia preturilor la bursa. Capacitatea de stocare si cea de prelucrare de care dispunem este mult superioara suprafetei pe care o exploatam in prezent” spune Ioan Simion.

In 2017, cea mai mare suprafata de teren cultivata de Agroserv Confind este ocupa de grau si floarea soarelui. Compania estimeaza productii la grau de 4.500 de kg la hectar, iar la floarea soarelui de 3.000 kg la hectar.

In prezent, exploatarea agricola nu dispune de un sistem de irigatii functional, insa pe una dintre laturile terenului exista un canal de irigatii cu o lungime de 800 de metri. „Cu siguranta vom face investitii si in aceasta directie”, declara Ioan Simion.

Omul de afaceri campinean Ioan Simion a intrat in lumea antreprenoriatului in anul 1991, deschizand un service auto si trecand apoi la constructia de suruburi si alte elemente adiacente. Mai tarziu a inceput productia de echipament pentru industria petroliera in cadrul Confind Campina, iar incepand cu 2013 a extins zona activitatilor sale de business in domeniile agriculturii si sanatatii. Confind este in prezent proprietarul celui mai mare spital privat din judetul Prahova, Sanconfind.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri