"Avem o noua lege RCA, care este una moderna, dupa parerea mea, si asezata pe niste piloni solizi astfel incat sa fie evitate greselile trecutului. Norma, aflata in debatere publica si care are la baza legea despre care discutam, trebuie sa fie o norma corecta. Trebuie sa intelegem ca nu facem o norma pentru o breasla sau pentru alta. Nu, noi facem o norma pentru asigurati. Intermediari nu vor sa intermedieze RCA? Sa nu o faca! Sa intermedieze doar asigurari facultative. Service-urile auto nu vor sa repare masini care au asigurare RCA? Sa repare autovehicule doar pe asigurari facultative. Asadar, obligativitatea este numai pentru asigurati", a declarat Cornel Coca-Constantinescu (foto).

Dezbaterea publica pe Proiectul de Norma privind asigurarile auto din Romania - RCA a avut loc vineri, 7 iulie, iar la discutii au participat toate partile implicate - specialistii ASF responsabili de redactarea normei, reprezentantii asiguratorilor, brokerilor, BAAR, asociatiilor constatatorilor si lichidatorilor de daune, reprezentantii service-urilor auto si ai transportarilor s.a.m.d..

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont