Odata cu schimbarea Guvernului, a fost modificat si Programul de Guvernare pentru perioada 2017-2020, prin aparitia unor taxe si impozite noi sau marite. A disparut si mentiunea cu privire la cota 0 de TVA la vanzarea de locuinte, iar in locul acesteia, Guvernul Tudose propune mentinerea cotei 5 de TVA pentru vanzarea de locuinte (cele cu o suprafata mai mica de 120 mp).

Cu toate acestea, proprunerea de TVA zero nu a depasit nivelul de discutii, in perioada Guvernului Grindeanu, avand mai degraba un impact asupra cumparatorilor de locuinte in sensul amanzarii achizitiei. Ideea aplicarii unei cote de TVA de 0% pentru livrarea locuintelor, inclusiv a terenului pe care sunt construite, catre persoane fizice, in scopul facilitarii accesului populatiei la o locuinta fara suportarea TVA, ar fi incalcat Directiva europeana 2006/112 care reglementeaza sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont