Andrzej Duda, presedintele Poloniei, si liderii Georgiei si Macedoniei au discutat despre viitorul integrarii in UE, in cadrul Forumului Economic de la Krynica, ce are loc in aceasta perioada. Cei trei au punctat ca UE ar trebui sa aiba o politica a „usilor deschise”.

Presedintele Poloniei a criticat dur ideea Europei cu doua viteze si a subliniat importanta statutului de membru EU al Poloniei, tinand cont de trecutul si istoria tarii.

„Sunt impotriva unei Europe cu doua viteze. Daca UE se divide formal in doua categorii de tari: mai une si mai rele, va pierde foarte mult din atractivitatea pe care o arata pentru statele din a doua categorie”, a mai spus Duda.

Acesta a amintit in discursul sau si de radacinile UE, care fost creata de cei care au supravietuit celui de-al doilea razboi mondial si care au vrut sa colaboreze, nu sa fie in competitie. „Divizarea UE va distruge ideea de baza, pentru ca loveste cele mai sensibile puncte”, a mai spus liderul polonez.

Cea de-a 27 editie a Forumului Economic are loc in aceste zile l Krynica Zdroj, in Polonia, avand ca tema centrala „Proiect: Europa. O reteta pentru urmatoarele decade”.

Citeste si:
Johnson cere deputatilor sa adopte fara intarziere acordul de Brexit
Boris Johnson le cere...

Forumul este cea mai mare conferinta din regiune, reunind anul acesta peste 3.500 de invitati, lideri politici, economici, sociali si jurnalisti din peste 60 de tari din Europa, Asia si America.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Succese »Citeste si
Votul asupra acordului cu privire la Brexit, amanat