Planul privind mutarea pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti exista pentru Bittnet Systems inca din prima zi pe Aero, dar nu este o prioritate in acest moment. Prezent la emisiunea Profesionistii in Investitii, Cristian Logofatu (co-fondator si CFO al companiei) a explicat impresia ca Aero ar fi mai putin interesanta decat piata principala este eronata. Compania a derulat, in aproape doi ani de listare, o majorare de capital si doua emisiuni de obligatiuni, cea de-a doua urmand sa fie listata in perioada urmatoare.

“In acest moment, trebuie sa mai indeplinim 2 criterii tehnice pentru a ne putea muta pe piata principala: cel legat de raportarea trimestriala si raportarea contabila prin IFRS. Criteriul de free floar il indeplinim. In ceea ce priveste schimbarea modului de raportare, nu ar trebui sa fie diferente majore, va fi o decizie la un moment dat, de a plati mai mult factura la contabilitate. Legat de raportari, ne uitam la dimensiunea noastra si ne dam seama ca ar deveni foarte scump sa producem o raportare trimestriala la aceleasi standarde din prezent. Noi am incercat sa ne distingem prin relatia cu investitorii si eforturile noastre au fost apreciate, recent am fost nominalizati la premiile pietelor de capital din regiune, alaturi de companii precum Petrom sau Fondul Proprietatea”, a explicat Logofatu.

Managementul Bittnet a cerut actionarilor, la AGA din aprilie, sa indice daca doresc raportari trimestriale sau alocarea timpului pentru a livra proiectele in derulare.

Aceasta este directia, dar inca este devreme. Nu vrem sa facem doar exercitii de imagine sau sa avem acel gen de abordare in care sa urmarim doar sa bifam criteriul. E o directie pe viitor.

Cristian Logofatu

Cristian si Mihai Logofatu au avut exercitiul transparentei inainte de listarea pe bursa, iar acest lucru le-a prins bine in experienta de a deveni companie publica. Insa, Cristian admite ca cel mai greu lucru pentru un antreprenor este sa nu se mai identifice cu firma proprie, sa admita ca este manager in primul rand si apoi actionar.

In experienta listarii a mai contat foarte mult si faptul ca cei doi frati sunt investitori pe bursa de mai mult timp, dobandind astfel si perspectiva actionarilor si invatand ce isi doresc acestia de la compania in care investesc.

Bittnet Systems, unul dintre cele mai dinamice IMM-uri din sfera IT, este in acelasi timp si una dintre cele mai active companii pe Bursa de Valori Bucuresti. La putin timp dupa incheierea unui plasament privat de obligatiuni, in valoare de un milion de euro, necesar pentru finantarea achizitiei Gecad Net, Bittnet se pregateste si pentru lansarea unei majorari de capital cu aporturi in numerar.

Cristian Logofatu a vorbit si despre planurile companiei dupa anuntul de preluare a Gecad Net si la ce afaceri se asteapta dupa consolidarea activitatilor.

Devine cel mai important obiectiv pentru ca nu am mai facut treaba asta niciodata pana acum; este important sa ne iasa bine si, daca lucrurile ne ies bine, ar fi un pas foarte important in devoltarea continua a companiei. Daca ne uitam la istoria de 10 ani a companiei, impliniti in februarie, am depasit durata medie de viata a unei companii. In 2017 am facut 30.000 de euro cifra de afaceri, iar in 2016 am facut 3 milioane de euro. Este o crestere de 100 de ori.

Am aliniat in asa fel formula de bonusare a tuturor actorilor, astfel incat nimeni sa nu vrea sa facem crestere neprofitabila. Totul este masurat la profitabilitate si atunci putem sa ne concentram pe crestere. Si atunci, o achizitie care ne va permite mai mult decat dublarea cifrei de afaceri, daca o executam corect, va creste si mai mult profitabilitatea.

Logofatu precizeaza ca, dupa consolidarea conturilor cu Gecad Net, firma rezultata ar putea sa incheie fie anul acesta, fie in 2018, cu o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri