Piata imobiliara locala inca prezinta un potential semnificativ pentru dezvoltare, atat in sectorul de birouri, cat si in cel de retail, apreciaza Sorin Visoianu, country manager office si logistic al Immofinanz Romania. In opinia sa, "putem spune ca economia tarii noastre continua sa ofere un mediu favorabil pe termen lung pentru investitori, in toate sectoarele, iar nivelul de incredere in tara este deja ridicat. Se observa acest lucru prin cererea tot mai mare de proprietati comerciale de inalta calitate, dupa cum indica evolutia gradului de ocupare".

"Cererea din partea chiriasilor pentru cladirile noastre de birouri si centrele comerciale Vivo! continua sa creasca. Acest aflux constant de companii reprezinta o oportunitate in sine pentru multe afaceri si contribuie, de asemenea, la maturizarea pietei, ceea ce creeaza mai mult loc pentru dezvoltare", spune Sorin Visoianu (foto).

Un alt aspect important este evolutia mentalitatilor, mai spune country managerul Immofinanz Romania. "De exemplu, birourile unei companii si calitatea spatiilor pe care le pune la dispozitia angajatilor reprezinta acum o carte de vizita, in special ca angajator. Spatiile de birouri sunt deja creatoare de valoare, contribuie la recrutare si la promovarea brandului si ilustreaza sustenabilitatea, iar aceasta tendinta va continua".

Proprietatile Immofinanz din Romania reprezinta 20,7% din portofoliul total al companiei (fara activele din Rusia). Cele 72 de proprietati (18 investitii finalizate, 3 proiecte in dezvoltare, 7 proiecte imobiliare aditionale (apartamente destinate vanzarii dupa finalizare) si 44 de proiecte in analiza) au o valoare de 841,0 milioane de euro. Rata de ocupare a portofoliului din Romania a ramas stabila, pana la 95,8%.

In prima jumatate a acestui an, veniturile din inchirieri in Romania se ridicau la 24,6 milioane de euro, ceea ce reprezinta 21,4% din veniturile din inchirieri totale la nivel de grup. Immofinanz a inregistrat, de asemenea, la nivel de grup, un profit net de 105,3 milioane de euro, in crestere majora fata de pierderile de 243,3 milioane de euro inregistrate in perioada similara din 2016. Venitul Immofinanz din inchirieri a ramas stabil in perioada mentionata si a ajuns la nivelul de 114,9 milioane euro, fata de 115,9 milioane euro fata de primele sase luni din 2016, in ciuda vanzarilor continue de propretati non-strategice.

Sorin Visoianu: O cincime din suprafata de spatii de birouri inchiriata in 2016 a fost in cadrul proprietatilor Immofinanz

"In Romania, am avut un an bun si dinamic. Am continuat sa ne consolidam liniile de business office si retail si am mentinut gradul de ocupare ridicat la 95,8% per total la 30 iunie 2017. De asemenea, am continuat investitiile si am adus doua dintre brandurile noastre internationale in Romania: VIVO!, in cele patru centre comerciale din Cluj-Napoca, Constanta, Baia Mare si Pitesti, si myhive, in cinci cladiri de birouri din Bucuresti, in diverse etape: S-Park, Iride 20, Victoria Park, Metroffice si Iride 19", spune Sorin Visoianu.

El mai declara ca din totalul suprafetei de spatii de birouri inchiriate in Bucuresti anul trecut (un nivel record conform pietei), aproximativ o cincime a fost in cadrul proprietatilor Immofinanz.

"Printre cele mai importante acorduri semnate se numara cele pentru myhive Metroffice. Compania americana Harman, care proiecteaza si realizeaza produse si solutii conectate pentru producatori auto, consumatori si companii din intreaga lume, a semnat un contract de inchiriere pentru 7.700 metri patrati in aceasta cladire de birouri, pentru o perioada de peste zece ani. Harman va beneficia de un sediu personalizat in myhive Metroffice, care va include spatii de birouri, showroom, spatii de depozitare, precum si un laborator auto subteran. Si PORR Construct a ales sa isi stabileasca aici sediul, pe o suprafata de peste 1.800 metri patrati", arata country managerul Immofinanz.

Principalele planuri de investitii ale Immofinanz se concentreaza in prezent pe consolidarea portofoliului existent, mai spune Sorin Visoianu. "Atat proiectele de birouri din Bucuresti, cat si cele patru centre comerciale VIVO! din tara. Mai mult, ne orientam catre viitoare proiecte de dezvoltare, in special in sectorul de retail, unde avem in plan sa aducem brandul nostru pentru parcuri de retail, STOP SHOP, in Romania. Unitatile STOP SHOP sunt create special pentru orase de dimensiuni mici si medii", conchide Sorin Visoianu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri