VIG a inregistrat, in primele noua luni din acest an, prime brute subscrise in valoare de 373,4 milioane de euro in Romania, in scadere cu 4,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, profitul inainte de impozitare a crescut, in aceeasi perioada, cu aproape 40%, la 8,9 milioane de euro.

"In industria asigurarilor nici un business nu poate functiona daca inregistreaza continuu pierderi. Pot fi suportate o perioada de timp, din eventuale motive strategice, dar pe termen lung este imposibil. De asemenea, este si in interesul si clientilor, care asteapta despagubiri daca riscul lor asigurat se produce, ca business-ul unui asigurator sa fie sustenabil. Faptul ca am preferat sa pierdem cota de piata pe RCA, decat sa practicam preturi de dumping, ne-a ajutat sa pastram si clientii buni cu o frecventa mai redusa de daune. Daca ar fi trebuit sa platim mai mult decat incasam, acest lucru s-ar fi reflectat in nivelul primelor RCA, care ar fi crescut dramatic. Astfel, daca ai un numar de asigurati care produc daune mari si frecvente, toti ceilalti ar fi trebuit sa plateasca prime mai ridicate", a spus Elisabeth Stadler (foto).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont