Michael Dell, fondatorul si fostul director executiv al celui mare producator de mondial de PC-uri, are doar 42 de ani, iar in 2004 era cel mai bogat om sub 40 de ani din lume.
Acum este presedintele companiei pe care a fondat-o in 1984, iar acum doi ani a renuntat la pozitia de CEO. Schimbarea s-a produs in luna iulie 2004. De fapt, Michael Dell a anuntat ca va reveni in functia de CEO ca urmare a rezultatelor sub asteptari obtinute de firma sa in al patrulea trimestru din 2006 (15,2 miliarde de dolari) sub conducerea lui Kevin Rollins care a demisionat la inceputul acestui an.

Dell a creat propria companie in 1984, cand inca era student, cu doar 1.000 de dolari. De fapt, precum lui Bill Gates care a renuntat la Harvard si Dell a considerat ca diploma nu reprezinta o conditie necesara pentru a reusi in afaceri. In cele din urma, Michael Dell a absolvit Universitatea din Texas.

Michael Dell a utilizat pentru prima oara un computer la 15 ani, cand a descompus un Apple II monta din nou. Asemenea multor tineri pasionati de IT el a vrut sa vada cum functioneaza un computer personal.

Compania fondata in 1984 a ajunsa sa aiba astazi zeci de mii de angajati in intreaga lume. Autor al unui best-seller, Dell a fost si consultantul presedintelui George W. Bushpe probleme de IT. Dintotdeauna Michael Dell a considerat ca este necesar sa atace noi piete pentru a atrage noi clienti. Astfel, a explorat majoritatea segmentelor din industria IT.

Denumit si Regele PC-ului, Michael Dell poate fi vazut frecvent plimbandu-se prin Texas intr-un Porsche Boxster din 2004. In cazul in care vremea se strica, un Hummer H2 din 2005 este mereu pregatit pentru unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

Top pare a fi cuvantul de ordine al afacerilor lui Michael Dell. Clientela companiei include majoritar companii din lista Fortune 500.

Dell a fost deseori premiat si apreciat pentru abilitatile de care a dat dovada in afaceri. A fost numit "Antreprenorul Anului" de catre revista Inc. Magazine, "Top CEO al Afacerilor Americane" de revista Worth , "Omul Anului" de revista PC Magazine si "Presedintele Anului" de revistele Financial World.

Chiar daca anul trecut veniturile sale a ajuns la 13,5 miliarde de dolari, valoarea actiunilor sale a scazut cu 13%, cea mai mare diminuarea din ultimii ani. Ce bunuri mai detine miliardarul american? Michael Dell mai detine un hotel cu 378 de camere in Hawaii, Four Seasons si restaurantul chinezesc din Indiana, Steakn Shake. De asemenea, sotia sa, Susan Dell, a creat o linie de produse cosmetice parca Phi care sunt distribuite prin intermediul magazinelor Neiman Marcus.

Dell a coborat anul acesta pe locul treizeci in topul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista Forbes, averea sa fiind estimata la 15,8 miliarde de dolari.

Profitul companiei Dell inregistrat in trimestrul incheiat pe 2 februarie a ajuns la cota de 673 mil. dolari.

De asemenea, producatorul mondial de calculatoare a inregistrat la sfarsitul anului trecut o crestere a vanzarilor de 5% pe piata romaneasca si preconizeaza mentinerea ritmului de dezvoltare si pentru 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri