O corabie a piratilor, un vulcan care explodeaza, o padure indoor sau un joc \'delicios\' al artezienelor. Femei frumoase, jocuri de noroc, miliarde de dolari si cele mai luxoase cladiri ale Las Vegasului - Articol publicat in YourMoney, supliment de business lifestyle editat de Wall-Street
"Prima oara am inteles ca sexul vinde. Lumea iubeste femeile frumoase. Femeile frumoase iubesc femeile frumoase, nu numai barbatii. Dar cand pur si simplu inebunesti lumea business-ului cu sex, cand incepi sa il vinzi in termeni generali, mergi pe o linie buna, spunea Steve Wynn.

Numit si Guvernatorul Wynn, vizionarul este caracterizat ca fiind cel mai puternic om al Las Vegas-ului. Dezvoltatorul celor mai mari si luxoase cazinouri si hoteluri aflate pe celebrul bulevard Strip, Steve a implinit visurile multor generatii de 'cutezatori'. A participat la face-liftul Las Vegasului, motiv pentru care a ajuns sa fie adorat de cunoscatori.

Wynn a construit Golden Nugget in Atlantic City, in 1980. Pana in 1984, se estima ca acesta ar valora aproape un miliard de dolari. In 1986, a cumparat cea mai intinsa bucata de teren de langa Caesar's Palace. A vandut Atlantic City Nugget pentru suma de 415 milioane dolari si si-a folosit cea mai mare parte din bani pentru a construi cladirea care urma sa devina celebra, hotelul Mirage, cu 3000 de camere.

In anii 90', Wynn a construit si Treasure Island, langa Mirage, dar si un alt vis al afacerilor, Bellagio. Bellagio este un hotel luxos, unde se regaseste spuma mondenitatilor din Las Vegas. Cele trei destinatii au adus un aport important industriei cazinourilor. Mai mult decat atat, cele trei resorturi au insemnat puncte centrale de atractie pentru turisti si nu numai: Vulcanul de la Mirage, corabia de lupta a piratilor din fata Treasure Island si show-ul oferit de dansul artezienelor din fata Bellagio, ofera nu numai un aspect caracteristic, cu totul original, dar aduce si miliarde de dolari.

Steve Wynn a promis ca va indeplini cel mai mare si intens vis al Las Vegasului si a facut-o: Wynn Las Vegas. Cladirea, care are 2.716 camere este una dintre cele mai inalte ale orasului. Este primul Mega Hotel construit aici in ultimii 5 ani, cu spatii imense dedicate cazinoului, 18 restaurante de lux, terenul de golf Wynn Golf Course, si multe alte atractii. Una dintre cele mai neobisnuite dintre acestea este Art Gallery, cu picturi celebre ale lui Van Gogh, Picasso, si multi alti artisti cunoscuti in toata lumea. Piscina cu 'sectiunea' de topless, shopping centers, dealeri Ferrari si Maserati, dar si una dintre cele mai 'fierbinti' locuri ale Wynn Las Vegas, Wynn Lure Ultra Lounge, fac din acest loc un vis devenit realitate.

El a trecut si prin momente mai putin placute, unul dintre acestea fiind rapirea uneia dintre cele doua fiice ale sale, in 1990. Dupa ce a platit 1.450.000 dolari rascumparare, Wynn le-a 'asigurat' multi ani dupa gratii rapitorilor.

Ideea unui astfel de business se pare ca o avea in sange, din moment ce tatal sau a condus un bingo dedicat pariorilor. Steve Wynn a crescut in New York, a absolvit universitatea Pennsylvania in 1963 si alaturi de sotia sa Elaine, s-a mutat in Las Vegas in 1967. A lucrat in cazinouri si si-a dezvoltat cu certitudine abilitati care mai tarziu i-au adus miliarde de dolari. Mai mult decat atat, prin afacerile dezvoltate, Wynn a creat mii de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri