Rosaleen Blair tocmai a castigat premiul acordat celei mai bune femei de afaceri din Marea Britanie, insa cand trebuie sa vorbeasca despre acest lucru, devine foarte stanjenita
“Sunt putin cuprinsa de teama si de un oarecare respect, ca sa fiu foarte sincera”, spune sefa companiei de recrutare Alexander Mann Solutions, intr-un interviu acordat publicatiei britanice Telegraph, vorbind despre lista celorlale femei de afaceri nominalizate pentru marele premiu.

Incepand cu Anita Roddick, cea care a fondat lantul de magazine Body Shop, si continuand cu Vivienne Cox, castigatoarea premiului din 2005 si, totodata, singura femeie din top managementul gigantului petrolier BP, Rosaleen Blair incheie o lista cu cele mai de succes femei din mediul de business britanic.

“Toate acestea sunt femei cu adevarat de succes, iar Natalie Massenet, presedintele lantului de magazine cu produse de lux, Net-a-Porter, o alta personalitate nominalizata pe lista scurta, este chiar brilianta. As fi fost magulita doar sa ma fi situat in urma lui Natalie”, enunta cea mai in voga femeie-manager din Anglia in acest moment.

Rosaleen Blair, in varsta de 41 de ani si fiica unui cuplu de functionari din Dublin, capitala Irlandei, a condus o firma care oferea servicii de baby-sittying in Irlanda, Italia si Franta inainte de a fonda compania specializata in servicii de resurse umane, Alexander Mann Solutions, in urma cu unsprezece ani.

Fire vioaie, inversunata si deschisa spre competitie, Blair nu a avut niciun fel de emotie in a se consacra intr-o industrie caracterizata prin pragmatism, si mai putin prin observatii teoretice, dezvoltand astfel pe piata londoneza procesul externalizarii in recrutare.

Oricum, presedintele unuia dintre cei mai importanti jucatori de pe piata britanica de resurse umane nu se simte foarte confortabil cu noua sa titulatura. “Nu ma consider chiar o femeie de afaceri, ci mai mult o persoana obisnuita, fiind mai putin valoaroasa in compania unor personalitati cum sunt cele nominalizate”, afirma Rosaleen Blair.

Femeia de afaceri a anului 2007 din Marea Britanie nu este interesata doar de succesele financiare proprii si ale companiei pe care o conduce. Chiar daca este nevoita sa ajunga zilnic in biroul central al companiei din oraselul Holborn, Blair incearca sa ramana o mama si sotie model, alaturi de fiul si sotul sau, Nick, dezvoltator imobiliar, care locuiesc permanent in Londra. In ceea ce priveste vacantele, regiunea natala Connemara este destinatia predilecta a familiei Blair.

Rosaleen Blair detine astazi 20 de procente din compania pe care o conduce si, care asteapta pentru acest an o cifra de afaceri de 300 de milioane de lire sterline si un profit ce va depasi nivelul de 7 milioane de lire sterline. Potrivit analistilor, este foarte posibil, ca foarte curand, compania Alexander Mann Solutions sa vie vanduta catre un investitor strategic, chiar daca cladirea unui business, spune Blair, este mult mai incitanta decat a face bani pentru tine.

“Nu banii sunt cei care ma motiveaza. Chiar ador businessul de care ma ocup si ma simt extrem de motivata”, argumenteaza cea mai respectata femeie de afaceri din Marea Britanie in acest moment.

Rosaleen Blair, caracterizata cu ocazia acordarii premiului Femeia de afaceri a anului 2007 ca avand “o perspectiva inovatoare si vizionara care a transformat industria mondiala a recrutarii”, reprezinta, in esenta, un balon de energie.

Prin fondarea de la zero a companiei Alexander Mann Solutions, Blair a reusit sa atraga ca clienti giganti precum producatorul de computere Hewlett-Packard, grupul de telefonie mobila Vodafone, banca de investitii Credit Suisse, asiguratorul Prudential sau compania de consultanta financiara Delloitte. Numai pentru Hewlett-Packard, Alexander Mann Solutions va recruta in acest an cel putin 10.000 de angajati.

Blair tinteste sa transforme Alexander Mann Solutions, unde fondul de investitii Advent International detine un pachet majoritar de actiuni, intr-o afacere globala care are deja operatiuni Australia, Europa, Orientul Mijlociu si Africa. “Un numar tot mai mare de firme privesc cu incredere potentialul pe care externalizarea il are in dezvoltarea lor, asfel incat apeleaza la servicii specializate”, a incheiat femeia de afaceri a anului din Regatul Unit.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri