\"O zi buna incepe cu o bomboana Leonidas\", este principiul pe care-l urmeaza familia M\'Bei in viata, principiu pe care-l transmit bucurestenilor, si nu numai, de aproximativ trei ani de zile.
De cum intri in micuta ciocolaterie situata in buricul Bucurestiului te imbie mirosul dulce de lapte amestecat cu miere, nuci, alune si migdale. Parfumul "vine" dintr-o vitrina care adaposteste peste 40 de sortimente de bomboane din ciocolata, alba, cu lapte sau neagra.

Aici, pralinele, superlativul acestui tip de dulciuri, sunt "vedetele" buticului al carui nume doar proprietarii il mai cunosc.

Si asta pentru ca majoritatea clientilor stiu magazinul ca purtand numele unei celebre bomboane belgiene care se vinde aici, un fin deliciu care-i topeste pe toti cei care trec pragul cochetului butic.

Cum nu gaseau niciodata bomboane de calitate pe care sa le ofere in dar cunoscutilor, familia M'Bei, reintoarsa din strainatate dupa 24 de ani, s-a hotarat sa deschida in Romania o ciocolaterie in care sa vanda ciocolata belgiana Leonidas.

Investitia initiala, afirma Eromanga M'Bei, administratora magazinului, a fost de 100.000 de dolari: "Am cumparat spatiul, l-am amenajat si am facut prima comanda de ciocolata."

La inceput n-a fost usor cu vanzarile si asta pentru ca romanii nu erau familiarizati cu marca Leonidas. Multora li se parea si pretul destul de prohibitiv.

"Primul transport de ciocolata a fost mancat mai mult de noi decat de clienti", isi aminteste Jolyon M'Bei, managerul ciocolateriei.

"Ne-a ajutat mult publicitatea facuta de cei care cumparasera deja si care, la randul lor, recomandau magazinul unde se gasesc pralinele."

De la cateva zeci de kilograme de bomboane pe care le importau la inceput, managerii aduc in tara peste 100 de kilograme, in valoare de aproximativ 3.000 de euro lunar.

Sarbatorile aduc profit familiei M'Bei

Craciunul si Sarbatorile de primavara sunt perioadele cele mai profitabile pentru familia M'Bei. Una din cele mai importante comenzi a fost cea a unei firme care a cerut 30 de cutii cu bomboane asortate in valoare de 18.000.000 de lei.

Clientii romani apreciaza in special Gianduja: pralina cu ciocolata alba si crema de alune de padure.

Preturile bomboanelor variaza in functie de gramaj, dar pornesc de la 14.000 de lei pentru o trufa si ajung la 30.000 de lei pentru o Dresse Noisette.

Indiferent de sortiment, bomboanele au un pret de kilogram fix, respectiv de 1.500.000 de lei.

Inventata acum o suta de ani de ducele Praslin, pralina era o migdala prajita, muiata in sirop de zahar si racita, si care - in timp - a capatat diferite imbunatatiri, devenind celebra.

Pralinele de azi sunt invelite in ciocolata alba sau neagra, iar la interior "ascund" diferite creme: de la cea de cafea si lapte pana la cea de alune de padure.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri