Grupul german TUI este nemultumit de serviciile si preturile de pe litoralul romanesc, iar ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a promis reprezentantilor turoperatorului german ca va incerca sa rezolve o parte din probleme, scrie Mediafax.

"Trebuie sa ne punem de acord cu ceea ce trebuie facut pentru ca litoralul romanesc sa fie operat in continuare de catre TUI. Pretentiile acestui turoperator sunt destul de ridicate fata de ceea ce a gasit pe litoralul romanesc", a declarat Udrea, la Targul International de Turism de la Berlin.

Ministrul a vizitat standul Romaniei si a participat la intalnirea cu reprezentantii TUI alaturi de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

Ea a adaugat ca interesul national trebuie sa primeze in fata intereselor locale ale unor hotelieri pentru ca litoralul romanesc sa atraga turisti.

"Problematic in momentul de fata este mentalitatea hotelierului de a accepta cerintele turistului german", a declarat Detlef Hohne, director de produs pentru Romania al TUI.

Intrebat ce-i place unui turist german pe litoralul romanesc, el nu a dat un raspuns.

"Preturile de pe litoral sunt putin prea mari pentru gustul nostru. Preturile sunt decisive in alegerea destinatiilor de turism", a adaugat el.

Hohne crede ca marele castigator al evenimentelor din Egipt va fi Spania, care va atrage un numar important de turisti.

Udrea a discutat cu reprezentantii TUI despre planurile de investitii ale statului in sudul litoralului, despre demolarea cladirilor construite ilegal si despre igienizarea statiunilor.

Ea le-a promis reprezentantilor TUI, nemultumiti de felul in care arata litoralul romanesc, ca in scurt timp acesta va fi curatat.

Ministrul a mai spus ca Romania incearca sa extinda parteneriatul cu TUI si pentru alte produse in afara litoralului.

Numarul turistilor germani care au ajuns anul trecut prin TUI pe litoralul romanesc nu a depasit cateva sute.

Targul International de Turism ITB Berlin, care se desfasoara intre 9 si 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atat ca suprafata, cat si ca numar de vizitatori. In 2010 targul a avut 179.000 de vizitatori si peste 11.000 de expozanti.

Standul Romaniei are o suprafata de 611 metri patrati si reuneste 54 de expozanti, printre care agentii de turism, companii aeriene si asociatii de promovare turistica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romgaz ar putea sa preia participatia ExxonMobil in Marea Neagra