Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu (foto), a anuntat inaugurarea lucrarilor de construire a celui mai mare complex de agrement acvatic si sportiv din Romania, Aqua Parc Bleu Ciel, parte a unei investitii de 20 mil. euro.

Situat pe bulevardul Tineretului, langa Palatul National al Copiilor, acest parc acvatic va fi realizat printr-o investitie 100% privata, in baza parteneriatului incheiat intre Bleu Ciel, companie care are ca obiect principal de activitate proiectarea si construirea de piscine si centre SPA, si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Pentru finalizarea lucrarilor, investitorul privat a estimat un buget de 20 de milioane euro, Aqua Parc Bleu Ciel reprezentand a doua cea mai mare investitie realizata pe raza Sectorului 4, dupa mall-ul Sun Plaza.

Complexul va fi contruit pe o suprafata de 5,2 hectare si va gazdui bazine cu apa decorative si de agrement, acoperite si descoperite, patinoar, teatru tip Agora, club acvatic, centru de sanatate cu sauna, hamam, jacuzzi, fitness, un club destinat varstnicilor, dar si facilitatile auxiliare - restaurante, braserie, parcaje ecologice cu geocelule, spatii verzi generoase si o sera cu plante tropicale.

In baza protocolului incheiat cu Primaria Sectorului 4, cele 500 de locuri de parcare de care va beneficia complexul vor fi puse la dispozitia cetatenilor - rezidenti ai zonei Tineretului, ca parcaje de resedinta.

De asemenea, elevii scolilor generale din Sectorul 4 vor avea acces gratuit la bazinele de inot, in scopul practicarii activitatilor sportive, in fiecare dimineata, de luni pana vineri, pe toata durata anului scolar, precum si la teatrul tip Agora, pentru organizarea de activitati culturale.

Proiectul poate aduce bugetului local al Sectorului 4, care este unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei, incasari din taxe si impozite de aproximativ un milion euro/an. De asemenea, va crea peste 200 de noi locuri de munca.

Parcul acvatic va deservi o piata de aproximativ 2,3 milioane de oameni, cu o cerere de facilitati acvatice la un nivel potential total de 1,42 milioane de vizitatori pe an si poate gazdui un numar de aproximativ 10.000 vizitatori zilnic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cine scapa dupa redefinirea abuzului in serviciu. Scurt inventar!