Directorul general al Tarom, Ruxandra Brutaru, a demisionat din functia pe care o ocupa de la finele anului 2008, au declarat surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, potrivit Mediafax.
"Va fi numit un nou director general, de la 1 aprilie, insa nu s-a stabilit o persoana anume", au spus sursele citate.

Brutaru a fost numita in functie de fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanu pentru a-l inlocui pe Gheorghe Barla, care a fost demis.

La inceputul lunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru management defectuos.

Purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a afirmat ca privatizarea Tarom, agreata de statul roman printr-un memorandum incheiat in mai 2000 cu Banca Mondiala si semnat de ministrul Transporturilor de atunci, Traian Basescu, a fost oprita de Cabinetul Nastase, care a dus compania in castig.

Vasilescu a acuzat ca, in ultimul an, Tarom a inregistrat pierderi de 100 de milioane de dolari si a acuzat-o pe Brutaru de sabotarea Tarom in favoarea altor operatori aerieni.

Tarom a fost inclusa pe lista companiilor monitorizate de FMI din noul acord, iar institutia financiara va evalua atat pierderile, cat si arieratele operatorului aerian. Guvernul s-a angajat sa caute un investitor strategic pana la finele anului si sa privatizeze compania de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite.

Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de anul precedent, de la 1,77 milioane de calatori la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Tarom estimeaza ca in acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a inregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei in 2009, cand miza pe un profit de 760.000 de lei.

Guvernul trebuie sa gaseasca pana la sfarsitul anului un investitor strategic pentru operatorul de transport aerian Tarom, inclus pe lista companiilor monitorizate de FMI din noul acord, privatizarea fiind ultima solutie, insa daca aceasta esueaza compania intra in faliment, spun consultantii intervievati de wall-street.ro.

Cum comentati aceasta demisie? Cum vedeti dumneavoastra viitorul Tarom? Ar fi mai eficienta o privatizare? Comentati aici

Citeste si interviul Sefa Tarom, despre privatizare: O companie din mediul privat, mai usor de condus


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri