Numarul de turisti francezi in Romania va creste cu 12-14% fata de anul precedent, pana la circa 140.000 de turisti, potrivit unui studiu realizat in urma chestionarii tur operatorilor care lucreaza cu piata franceza, anunta Travel Advisor Media.

Anul trecut, prin tur operatori au venit in tara noastra circa 120.000 de turisti francezi.

Francezii prefera in primul rand circuitele culturale si sunt interesati de obiectivele aflate in patrimoniul UNESCO, ordinea preferintelor pentru pachetele turistice consumate in Romania fiind Bucovina, Transilvania si Maramures, traseul "La Voye Royale" – care implica un circuit Bucuresti – Bucuresti, Capitala, litoralul Marii Negre (in special pentru tratament).

Capitala Frantei va gazdui, intre 17 si 20 martie, Salonul Mondial de Turism, cel mai mare targ de turism al acestei tari pentru clienti si una din cele mai importante manifestari de turism din Europa.

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, presedintele tur operatorului specializat pe incoming Invitation Romania, in ziua premergatoare targului de turism, Ambasada Romaniei gazduieste o reuniune care va avea ca scop promovarea tarii noastre, in special a celei de-a XX-a editii a Festivalului International George Enescu (care va avea loc, in acest an, in perioada 1-25 septembrie).

Festivalul va reprezenta unul dintre principalele evenimente care va atrage turisti francezi in Romania, anul acesta. Numai Invitation Romania estimeaza ca va aduce, cu aceasta ocazie, peste 600 de turisti straini.

Ca o noutate, Invitation Romania a lansat pe piata franceza produsul de circuit Oltenia. Acesta va include Ramnicu Valcea, Horezu, Targu Jiu (cu creatiile lui Brancusi – Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Masa Tacerii), Valea Jiului, Defileul Cazane (considerat de multi specialisti drept cel mai spectaculos din Europa), Sarmisegetuza, Deva, Sibiu, Transfagarasan.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Targul de Turism 2019: destinatii inedite pentru vacanta