Paul Marasoiu: Nu e vina operatorului hotelier ca preturile sunt prea mari

Seful Directiei Generale Turistice din MDRT, Paul Marasoiu, a declarat joi, la deschiderea Targului de Turism "Holiday Market", ca nu hotelierii sunt de vina pentru preturile mari pe care le practica, ci statul, care percepe taxe mai mari decat tarile din zona.

"In Bulgaria, nivelul TVA este de trei ori mai mic la produsele alimentare, nivelul preturilor la toate utilitatile este simtitor mai mic decat in Romania, taxele pe salarii sunt la jumatate si toate acestea puse la un loc duc la acele diferente de pret blamate dintre hotelurile si cele bulgaresti. Nu e vina operatorului hotelier ca preturile sunt prea mari", a spus Paul Marasoiu.

El a adaugat ca este un obiectiv prioritar al MDRT, a lui personal si a ministrului Elena Udrea crearea de facilitati in turism.

Marasoiu a adaugat ca ministerul pe care il reprezinta nu poate impune structura tarifara hotelurilor, insa crede ca trebuie facut ceva mai mult pentru impunerea unor rigori privind calitatea serviciilor.

El a vorbit si de faptul ca turoperatorul german TUI nu are nici cea mai mica intentie de a se retrage din Romania, insa asteapta de pe litoral mai mult rigurozitate si calitate in ceea ce priveste conditiile oferite turistilor.

"E simplu sa plangi sau sa negi, cand ceva nu este in regula. Mai greu e sa vii cu solutii. Nu este nici cel mai prielnic moment pentru economie in vederea crearii de facilitati, nici cea mai fericita conjunctura, acestea fiind masuri greu de digerat, dar care produc efecte scontate pe termen lung", a mai spus Marasoiu.

Targul de Turism "Holiday Market" se desfasoara in perioada 17-20 martie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, si reuneste peste 120 de expozanti.

Potrivit turoperatorilor prezenti, in perioada targului acestia ofera reduceri la pachetele vandute de pana la 30%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri