Castigatorii licitatiilor din ultimii doi ani pentru amplasarea de indicatoare turistice nu au dus proiectele pana la capat, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care apreciaza ca nu este simplu pentru turisti sa se orienteze in Romania fara astfel de indicatoare.
"Este ca in fiecare an, nu reusim. Facem in fiecare an licitatie si nu reusesc castigatorii sa puna indicatoarele", a spus Udrea, scrie Mediafax.

Ea a afirmat ca nici castigatorii licitatiei din 2009 si nici cei de anul trecut nu au amplasat indicatoarele.

"In 2009 n-au reusit sa le puna, s-a terminat licitatia abia in decembrie, din cauza contestatiei, am facut si anul trecut licitatie si n-au reusit sa puna decat in patru judete, si in fiecare an reluam aceste proceduri, poate gasim niste constructori care castiga licitatia si apoi mai si duc proiectul pana la capat", a adaugat Udrea.

Intrebata daca este nevoie de indicatoare turistice, Udrea a raspuns: "Credeti ca se pot orienta turistii fara indicatoare in Romania? Asa vi se pare, ca este simplu?".

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va organiza la sfarsitul lunii aprilie o noua licitatie pentru proiectarea, realizarea si instalarea de indicatoare turistice, valoarea estimata a contractului fiind de 3 milioane de lei (aproximativ 715.000 euro) fara TVA.

Potrivit anuntului de licitatie, contractul prevede proiectarea, realizarea, instalarea indicatoarelor de orientare si informare, in vederea dezvoltarii sistemului informational privind rutele culturale, rutele montane si alte rute pedestre, trasee cicloturistice si pentru monumentele istorice importante din punct de vedere al circulatiei turistice.

Valoarea estimata a contractului este de 3 milioane de lei, fara TVA, iar procedura de achizitie este calculata pentru un numar de maximum 1.014 monumente istorice.


MDRT a mai scos la licitatie in primavara anului trecut, pentru 850.000 de euro, fara TVA, semnalizarea a 1.215 obiective turistice.

Ministerul a inceput in 2009 proiectul de semnalizare a obiectivelor turistice, respectiv monumente incluse in patrimoniul mondial UNESCO, dar si a celor situate pe rutele culturale sau in arii protejate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri