MDRT: Un sfert din hotelurile la nivel national ar trebui inchise

Peste 500 de hoteluri de la nivel national, reprezentand circa un sfert din total, ar trebui inchise din cauza nivelului lamentabil de confort, a declarat Paul Marasoiu, directorul Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului(MDRT), citat de Mediafax.

"Toate acele unitati care zac la acelasi nivel lamentabil de doua stele sau poate chiar mai putin fac parte dintre acele proprietati de care vrem sa scapam, ori aducandu-le la standarde superioare, ori desfiintandu-le", a spus Marasoiu.

El a adaugat ca la nivel national ar trebui desfiintate circa 25% din hoteluri, adica mai mult de 500 de unitati.

Potrivit directorului din MDRT, pe litoral s-au derulat in primul trimestru al acestui an 1.225 de controale, au fost 597 de sanctiuni, iar 147 de unitati au fost amendate cu o suma totala de peste 1,4 milioane lei. Cea mai mare amenda a fost de 50.000 lei, pentru nerespectarea criteriilor de clasificare.

Totodata, au fost suspendate trei licente de functionare, iar 80 de certificate de clasificare au fost retrase. La nivel national au fost inchise opt hoteluri, dintre care unul pe litoral.

Marasoiu a mai aratat ca au fost demolate 124 de obiective pe litoral, dar nu a dorit sa precizeze cat s-a cheltuit pentru demolari.

"Litoralul arata bine intr-o anumita masura, dar in alta masura arata rau. Exista hotelieri care sunt preocupati doar de tunurile de peste vara. Nu-i putem inchide, dar ii vom controla si-i vom obliga sa-si aduca afacerile la un stadiu rezonabil", a adaugat reprezentantul MDRT.

El a precizat ca pana in vara vor mai exista cazuri de hoteluri declasificate.

"Exista un apetit de vanzare a hotelurilor slabe, pentru ca au preturi mici, dar aceste preturi sunt totusi mari in raport cu ce ofera", a afirmat Marasoiu.

Potrivit acestuia, tarifele pe litoral nu vor creste in aceasta vara, ci dimpotriva vor fi oferte speciale care vor determina scaderi globale ale tarifelor cu 3-5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Covid-19 | Muzică ambientală la terasele din Vama Veche
Setari Cookie-uri