Preturile pachetelor turistice destinate amatorilor de schi vor creste in luna februarie. Astfel, cei care vor sa economiseasca bani pot sa-si etaleze indeminarea pe pirtiile din strainatate cu mai putini bani, insa doar pina la sfirsitul acestei luni.
Cererea pe acest segment este mai mare decit anul trecut. Faptul ca preturile practicate in statiunile din strainatate sint comparabile cu tarifele din Romania, uneori mai mici, face ca tot mai multi romani sa aleaga pirtiile din alte tari. In statiunile mari din strainatate ai posibilitatea de a alege pirtia care iti convine. Nu iti place zapada sau nu-ti convine gradul de dificultate, pui schiurile pe masina si mergi la alta pirtie. In Romania nu ai prea multe optiuni. De asemenea, schiorii vor pirtii noi, pe care nu le cunosc, spune Mircea Draghici, secretar general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. In prezent, cele mai cautate destinatii sint Austria si Italia, insa preturile mici din Slovenia si Bulgaria fac ca aceste tari sa devina optiuni tot mai des luate in seama pe piata interna, o piata foarte sensibila la factorul pret. Este foarte importanta si perioada. Operatorii spun ca in februarie preturile pot creste si cu 20-30%.

Slabiciune pentru Austria

Cea mai populara destinatie este Austria. Este o destinatie care se vinde bine, deoarece se ajunge destul de usor cu masina, spune Ana Maria Moanta, marketing manager la Marshal Turism. Pina pe 4 februarie, un pachet care include cazare cu demipensiune pentru o saptamina, intr-un hotel de patru stele din Kaprun, costa in jur de 500 de euro. Dupa aceasta data pretul creste cu aproximativ 80 de euro. Cei care vor sa stea mai putin pot opta pentru cazarea intr-un hotel de aceeasi categorie, din alta statiune, cum ar fi Fiberbrunn, unde pretul pentru o zi, cu demipensiune, este de 83 de euro. Si aici vor creste preturile dupa data de 4 februarie. Turistii care vor sa cheltuiasca mai putin pot opta pentru hotelurile de trei stele, unde vor plati intre 43 si 55 de euro pina in februarie, iar apoi preturile vor urca pina la 50-65 de euro. Exista si hoteluri care cresc tarifele de la mijlocul lunii februarie.

Oferta concurentei

Cei care deja au mers in Austria si doresc sa incerce altceva, pot opta pentru Franta. In Chamonix de exemplu, intr-un hotel de trei stele, pretul pentru o noapte de cazare este de 58-60 de euro pina pe 3 februarie, iar apoi creste cu 10 euro. La un hotel de patru stele tariful este de 79 de euro in aceasta luna, urmind ca din februarie sa creasca tot cu 10 euro. In ambele cazuri, pretul include si micul dejun. Italia este ceva mai ieftina decit Franta. In St. Ulrich, intr-un hotel de trei stele pretul unei camere este, pina pe 27 ianuarie, de 36 de euro, iar de pe 28 ajunge la 41 de euro, iar din primele zile ale lunii februarie urca pina la 52 de euro. La patru stele, pina aproape de jumatatea lunii februarie, pretul este de 115 euro, iar dupa aceea creste cu 10 euro. Elvetia ramine cea mai scumpa destinatie. O noapte de cazare intr-un hotel de trei stele din St. Moritz ajunge in aceasta perioada la 99 de euro, pentru ca dupa 4 februarie sa urce pina la 125 de euro. Cei care doresc o experienta noua pot alege Norvegia, unde, la trei stele, cazarea costa intre 72 si 101 euro.

Varianta ieftina

Cele mai mici preturi sint practicate in Bulgaria. Astfel, in statiunea Bansko, de exemplu, o zi de cazare, cu demipensiune, intr-un hotel de trei stele, costa 17-18 euro pina pe 4 februarie, pentru ca dupa aceea sa urce pina la 19-21 de euro. La un hotel clasificat la 4*+ pretul este acelasi in tot sezonul - 28 euro. La un hotel de cinci stele tariful ajunge la 73 de euro. Este vorba tot despre cazare cu demipensiune. A mers bine. Dupa Austria si Italia, Bulgaria s-a vindut cel mai bine, spune Oana Crupa, Tourism manager Carpediem Travel. Si Slovenia are preturi accesibile. O saptamina de cazare cu demipensiune la un hotel de patru stele costa intre 255 de euro si 373 de euro, in functie de statiunea aleasa si perioada pentru care se opteaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri