In Tulcea nu gasesti la fel de multe atractii precum intr-un oras mare, insa apropierea fata de Delta Dunarii face ca hotelul detinut de omul de afaceri tulcean Hristu Caraman sa aiba un grad de ocupare de 80%, in medie, anual.
Vara este cea mai aglomerata perioada pentru hotelurile Delta, de 3 si 4 stele, al caror proprietar este Hristu Caraman, a carui avere este estimata la 10 milioane euro, conform Forbes Romania 500 miliardari, realizat de Forbes, parte a grupului Adevarul Holding.

"In medie, anual, avem un grad de ocupare de 80%, insa cele mai aglomerate luni sunt august si septembrie. Din octombrie, traficul de turisti incepe sa scada", spune Costel Caraman, fiul omului de afaceri tulcean care a ajuns sa detina cele doua hoteluri angajandu-se ca barman in locatia respectiva.

Criza economica pare sa nu fi afectat businessul lui Caraman si nici turismul in Tulcea. Mai mult decat atat, de la debutul lui 2011, gradul de ocupare in hotelurile detinute de acesta a crescut cu 25-30%. "Nu depindem foarte mult de ceea ce se intampla in tara si nici nu am fost afectati de criza, precum alte businessuri din industrie. Afacerile noastre mai degraba au stagnat".

Dintre clientii care se cazeaza la Hotel Delta, cei mai multi sunt nemtii – aproximativ 40% din turistii care vin aici sunt din Germania, acestia fiind urmati de austrieci.

Vecinii bulgari nu vin in numar mare, sunt doar doua – trei grupuri pe an care se cazeaza la hotel Delta, a declarat un angajat al hotelului Delta de 4 stele.

Nici romanii nu trec pragul hotelurilor in numar foarte mare, iar cei care o fac vin in special pentru evenimente de business, decat pentru leisure.

Dincolo de frumusetea Deltei, turistii hotelului au sansa de a cunoaste direct traditiile si modul de viata al localnicilor si, nu in ultimul rand, preparatele culinare gatite dupa retete clasice autohtone.

Hotelul Delta de 3 stele dispune de 117 camere, pretul mediu per noapte fiind de 55 euro, iar cel de 4 stele are 94 de camere, pretul pentru cazare pe o noapte plecand de la 70 euro.

Cele doua hoteluri dispun de sala de fitness, sauna si masaj, piscina, restaurant si bar si doua (Delta 4 stele), respectiv o sala de conferinta. Hotelul organizeaza excursii in Delta, cu cele trei nave ale sale, Camena, Sturzu, Delta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri