George Scripcaru, primarul orasului Brasov, a declarat ca peste 160 milioane euro sunt puse la bataie pentru a dezvolta si moderniza statiunea Poiana Brasov.
"Incercam sa recuperam anii care s-au pierdut in domeniul turismului, sa ajungem la punctul 0 si sa reincepem dezvoltarea acestei zone, pentru a atrage cat mai multi turisti in Poiana Brasov. Ne propunem sa comprimam timpii avuti la dispozitie pentru a finaliza investitiile aflate in derulare in ceea ce priveste modernizarea statiunii. Bani sunt; avem mai mult de 160 miioane euro la dispozitie, care provin din fonduri europene sau din parteneriate cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului", a spus Scripcaru, in cadrul evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum.

Proiectele aflate in derulare in momentul de fata vor putea fi finalizate inainte de 2013, insa altele au termene mai stranse, potrivit primarului orasului Brasov.

Printre investitiile aflate in derulare in zona Brasov se numara si un centru multifunctional de agrement si divertisment de 2.029 mp, parte a unei investitii de 10 milioane euro (bani care provin din fonduri europene).

Scopul acestui proiect este acela de a prelungi perioada de cazare in Poiana Brasov si de a creste numarul de turisti, atat in timpul sezonului, cat si in extrasezon. Centrul va dispune de o sala de catarare, de un teren de mini fotbal, unul de mini baschet si altul de mini hochei, sala de bowling, billiard, jocuri pentru copii, jocuri electronice, piste de biciclete, sanius, sala multifunctionala cu capacitate de peste 200 persoane.

Aproximativ 11.000 persoane/an vor participa la activitatile puse la dispozitie de acest centru de divertisment. "Prin acest spatiu, ne propunem sa organizam evenimente sportive si culturale, artistice, sa prelungim durata de sedere a turistilor si, mai mult decat atat, sa crestem numarul turistilor cu 3% anual, respectiv 16% in 5 ani de la finalizarea investitiei", a aratat Scripcaru.

Reabilitarea si extinderea domeniului schiabil din Poiana, un proiect de 30 milioane euro, derulat in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este un alt proiect aflat in derulare, potrivit acestuia.

Cele cinci teleschiuri din Poiana Brasov transportau 530.000 turisti/an. In sezonul de schi, timpul de asteptare la imbarcare si transport este de trei ori mai mare decat este necesar pentru a ajunge pe partie. De aceea, primarul Brasovului a decis sa mai fie construite alte trei trasee de partii si alte doua trasee de transport pe cablu.

"Suprafetele schiabile sunt insuficiente, drept pentru care ne propunem sa dublam - prin modernizare si infiintare de noi partii de schi - spatiul schiabil. Astfel, vom elimina aglomerarea de pe partii si vom prelungi sezonul de practicare a sporturilor de iarna in Poiana", a explicat acesta.

Un alt proiect care se desfasoara in Poiana Brasov la momentul actual se refera la constructia unui terminal de transport, venit ca urmare a traficului existent in zona.

Obiectivul construirii acestui terminal de transport este acela de a creste capacitatea de parcare in Poiana si de a aduce la standarde europene spatiul de parcare, de 1.000 mp.

Proiectul se afla in curs de dezvoltare, iar valoarea sa se ridica la 15 milioane euro, bani care provin din fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri