Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, a investit 16,5 milioane de dolari si 9 milioane de euro in achizitia unui avion si unui elicopter, pe care le va opera in regim de taxi aerian alaturi de o a treia aeronava, care va fi cumparata de Gigi Becali.
"Am cumparat un avion Hawker 900 XP cu 9 locuri si un elicopter Dolphin cu 5 locuri, care vor fi operate in regim de taxi aerian de catre firma Inter Aviation. Firma este detinuta in proportie de 51% de fiica mea, Adina Niculae, restul fiind in proprietatea InterAgro", a declarat Ioan Niculae (foto), potrivit Mediafax.

El a adaugat ca avionul, care este nou, va intra in posesia Inter Aviation la sfarsitul lunii mai, iar elicopterul o luna mai tarziu.

"Am discutat si cu Gigi Becali, care vrea sa cumpere o aeronava Challenger 604, sa operam si aeronava lui. Vrem sa amenajam o mica aerogara la aeroportul Baneasa, iar Gigi Becali va avea, la randul lui, acces la aeronavele noastre", a spus Niculae.

Gigi Becali a confirmat ca va cumpara un avion in urmatoarele 2-3 luni, pe care va plati circa 10 milioane de euro.

"Imi cumpar un Challenger, ca sa am eu avion cand am nevoie. Il operez cu Niculae cand nu-l folosesc eu, ca sa scap de cheltuieli. Acesta este doar inceputul, iar daca firma nu va avea pierderi, ne extindem si cu alte avioane", a mai spus Becali.

Challenger 604 poate avea intre 9 si 18 locuri, in functie de configuratie. Productia la seria 604 a incetat in 2006.

Niculae vrea ca firma nou infiintata sa opereze, in urmatoarea perioada, 4-5 aeronave, plus cea a lui Becali.

"Vom putea acoperi tote zborurile catre orice destinatie din Europa si putem ajunge si pana in Dubai. Avionul Hawker are o autonomie de zbor de 5.200 de kilometri. Toate aeronavele au finisaje ultramoderne, stewarzi si piloti cu experienta. Avem deja un pilot cu 17.000 de ore de zbor si care a pilotat chiar si avionul presedintelui Azerbaijanului", a mai spus Niculae.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri