Pana la acordarea acestei distinctii, Carol Parc Hotel a fost timp de un an locatie recomandata de Casa Regala a Romaniei, gazduind oaspeti ai Familiei Regale ce nu au fost cazati la Palatul Elisabeta.

De asemenea, hotelul a fost deseori gazda a Altetelor lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu. Carol Parc Hotel are in portofoliul sau evenimentul Best Flower - Expozitia Anuala a Designerilor floristi - care are onoarea sa primeasca Inaltul Patronaj al Majestatii sale Regina Ana a Romaniei.

Prin statut, titlul de furnizor al Casei Regale a Romaniei este una dintre cele mai prestigioase recunoasteri a calitatii serviciilor si produselor de pe piata romaneasca si se acorda pentru o perioada de trei ani.

Citeste si:

Carol Parc Hotel este singurul hotel de 5 stele din Romania inclus de catre autoritatea in materie de turism Conde Nast Traveler in celebrul sau 130 Best Hotels of the World si a fost desemnat in anul deschiderii sale drept hotelul anului.

In plus, hotelul si proprietarii acestuia, Catalin Adrian Petre si Sylvia Schlie Petre au fost distinsi de catre Uniunea Arhitectilor din Romania cu premiul Cel mai bun proiect de Restaurare si Design, ce a recompensat efortul de restaurare integrala si imbunatatire a fostului Palat Suter, construit in 1906.

Gradul de ocupare in hotelul Carol Parc (27%) a cunoscut un avans de 52% in primele trei luni ale anului. Tariful mediu pe camera in trimestrul unu din 2011 la Carol Parc s-a situate la 171 euro/noapte, fata de 159 euro/noapte, in T1 2010.