Compania de rezervari bilete avion online Vola.ro a generat pe primul trimestru al anului venituri de circa 2,7 mil. euro, in crestere cu 188% fata de aceeasi perioada a anului precedent, estimand pentru intreg anul afaceri de 14 mil. euro, aproape triplu fata de 2010, cand compania a generat venituri de 5,3 mil. euro.
“Cresterea se datoreste in special implementarii unei noi platforme tehnologice pe care am dezvoltat-o si perfectionat-o de la jumatatea anului trecut”, a declarat pentru wall-street.ro Daniel Truica, managing partner al companiei.

Vola.ro este detinuta de fondul de investitii Moisey Ltd. din Cipru, actionar fiind si Daniel Truica, cu o pondere de 33,3% din actiuni.

Piata de rezervari de bilete de avion online reprezinta 6% din intreaga piata, din aceasta pondere excluzand site-urile aeriene, conform lui Truica.

“Suntem pe profit inca de la jumatatea lui 2009. Marja bruta cu care functionam este de circa 8%”, mai spune, pentru wall-street.ro, Daniel Truica.

Numarul total de bilete de avion vandute pe primul trimestrul prin Vola.ro este de 11.520, in crestere cu 155% fata de 4.517, in perioada similara a lui 2010. Numarul de cautari pentru biletele de avion pe site-ul companiei este acum de aproximativ 600.000 lunar fata de 200.000 cautari lunare in 2010.

In 2011,aproximativ 40% dintre platile clientilor catre Vola.ro au fost efectuate online cu cardul, iar restul au fost facute prin metodele clasice - transfer bancar, depunere la banca sau numerar la sediul agentiei.

Cel mai ieftin bilet dus-intors achizitionat pana acum de pe Vola.ro a fost de 28 euor (Barcelona - Ibiza - Barcelona), iar cel mai scump a fost de 2.652 euro pentru un bilet Bucuresti – Canton (China) – Bucuresti.

Top 10 destinatii preferate de Romania - 1. Madrid; 2. Barcelona; 3. Londra; 4. Roma; 5. Paris; 6. Viena; 7. Valencia; 8. Amsterdam; 9. Bruxelles; 10. Milano.

Vola.ro s-a lansat in aprilie 2007, ca si agentie de ticketing online.

Principalii concurenti ai Vola.ro sunt Paravion.ro, Bileteavion.ro sau Air-Tickets.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri