Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, ca nu se opune unei eventuale reduceri sau chiar eliminari a taxei pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol. “Exista solicitari pentru astfel de terenuri. Trebuie sprijinit dezvoltarea zonelor industriale’’, a afirmat Flutur.

Ministrul a aratat ca reducerea taxelor pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol ar putea duce la o crestere a interesului firmelor straine pentru investitii in aceste zone.

“Trebuie sa devenim atractivi pentru investitori’’, a adaugat Flutur.

In acelasi timp, el a precizat ca trebuie stopate tranzactiile “mafiote’’ cu terenurile aflate la marginea oraselor. El a mai spus ca sumele care ar fi trebuit sa fie incasate din taxele respective, folosite pentru lucrari de ameliorare a solurilor, pot fi obtinute si din alte surse.

“Nu cred ca profitabilitatea sta in zonele de la marginea oraselor’’, a mentionat ministrul. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a afirmat, miercuri, ca taxa pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol ar putea fi diminuata de la 400% la mai putin de 10% din valoarea de circuit a terenurilor sau chiar eliminata, pina in aprilie. Boc a amintit ca Grupul de lucru pentru reformarea administratiei publice locale, constituit la Alba-Iulia, a fost mandatat de conducerea democrata sa elaboreze un proiect de lege care sa vizeze eliminarea sau diminuarea semnificativa a acestor taxe percepute pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Scenariu ingrijorator: Industrii mari vor pleca din Romania