Numarul de turisti straini prezenti in Spania in luna ianuarie a urcat cu 5,3% fata de anul precedent, pana la 2,7 milioane de persoane, se arata intr-un raport al Ministerului Industriei si Turismului, preluat de Reuters.

Documentul mai mentioneaza ca ponderea cetatenilor straini care au vizitat tara in mod independent si nu prin intermediul unor pachete de servicii a fost de 60%, fata de 20% in ianuarie 2004.

Spania reprezinta a doua destinatie turistica din lume dupa Franta, iar vizitatorii sai provin in principal din Marea Britanie si din Germania.

Majoritatea turistilor sositi in Spania in luna ianuarie au ales transportul aerian, preferand, de asemenea, cazarea in regim hotelier.

Pe pietele financiare exista insa temeri legate de o scadere a numarului de cetateni straini care vor alege sa-si petreaca vacanta in Spania, in favoarea Croatiei si a Bulgariei, unde forta de munca este mai ieftina.

Sectorul de turism, reprezentand 11-12% din economia Spaniei, a urcat cu 3,4% in intreg anul precedent, destinatia fiind vizitata in total de 53,6 milioane de straini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri