KLM lanseaza zboruri comerciale alimentate cu biocombustibil

KLM Royal Dutch Airlines va lansa in septembrie mai mult de 200 de zboruri operate pe biokerosen, intre Amsterdam si Paris.

“In noiembrie 2009 noi am demonstrat ca este tehnic posibil ca avioanele sa zboare cu biokerosen. In curand vor fi acordate autorizatiile necesare pentru ca aeronavele comerciale sa opereze cu biocombustibil”, a declarat Camiel Eurlings, managing director in cadrul companiei.

Zborurile vor fi operate cu biocombustibil obtinut din ulei alimentar reciclat. Toti biocombustibilii utilizati de KLM trebuie sa aiba toate caracteristicile tehnice exacte ca si kerosenul traditional si trebuie sa nu implice nicio modificare a propulsoarelor sau infrastructurii aeronavelor.

Combustibilul este produs de catre Dynamic Fuels si este furnizat de SkyNRG, consortiul lansat de KLM, North Sea Group si Spring Associates in 2009.

SkyNRG este implicata activ in dezvoltarea unui lant sustenabil de productie a biocarburantilor pentru aviatie.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri