Autoritatile locale din Gura Humorului vor realiza, in urmatorii doi ani, un proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice, in valoare de 6,8 milioane de euro, fondurile urmand sa fie asigurate prin programul PHARE al Uniunii Europene, transmite corespondentul Mediafax.

Proiectul vizeaza amenajarea unei partii de schi cu instalatie de telescaun si reabilitarea zonei de agrement Arinis.

Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a afirmat, recent, ca aceasta localitate urmeaza sa fie declarata statiune climaterica de interes national, iar in perioada urmatoare va incepe proiectul "Partie de schi, Orientare Turistica, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport - Popas" Gura Humorului.

Potrivit lui Ursaciuc, proiectul, in valoare de 6,78 milioane de euro, va fi finantat prin programul PHARE, iar contributia comunitatii locale este de 10% din valoarea investitiei.

Astfel, va fi amenajata o partie de schi cu o lungime de 1.350 de metri, cu grad de competitivitate 7,5, ce va fi prevazuta cu telescaun si instalatie de produs zapada.

Pe zona de acces spre partie, pe malul drept al raului Moldova, va incepe, in primavara acestui an, amenajarea unui loc de campare, cu asigurarea de utilitati pentru rulote.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri