Boeing ia in calcul construirea unui nou sistem de furnizori, asigurandu-si livrarea unor componente importante din doua surse, pentru a minimaliza impactul dezastrelor naturale asupra operatiunilor, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Cutremurul din martie din Japonia, urmat de un val tsunami devastator si de o criza nucleara grava si prelungita, a afectat sever productia aeronavei 787 Dreamliner a Boeing, proiect care a intarziat deja cativa ani.

Dezastrul din Japonia a afectat lanturile comerciale in multe sectoare ale industriei pe plan global, cauzand deficiente pe numeroase piete, de la semiconductori la vopsea.

Directorul general al diviziei de aeronave comerciale a Boeing, Jim Albaugh, a declarat ca grupul analizeaza serios sistemul de furnizori si ia in calcul aprovizionarea cu anumite componente importante din mai multe surse.

"Vrem sa fim foarte siguri ca, pe viitor, vom avea un sistem de productie care sa nu fie afectat de catastrofe naturale, oriunde ar avea loc acestea", a declarat el intr-o conferinta de presa sustinuta la Tokyo.

Circa 35% dintre componentele 787 Dreamliner sunt dezvoltate si produse de companii japoneze, precum Kawasaki Heavy Industries, Fuji Heavy Industries si Mitsubishi Heavy Industries.

All Nippon Airways, clientul de lansare pentru Dreamliner, anticipeaza ca va primi primul model undeva in perioada august-septembrie.

Aeronava a fost proiectata in ideea unei greutati cat mai reduse si este deja cu trei ani in urma termenului initial de lansare din mai 2008, din cauza problemelor de productie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri