Romania se indreapta in directia cea buna in turism si se inscrie in tendintele europene, concentrandu-se pe Muntii Carpati si Delta Dunarii, a declarat, in urma unei intalniri cu Elena Udrea, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.
"Europa se indreapta catre un turism ecologic, catre natura. Romania are o strategie si o viziune care se indreapta in directia buna atunci cand se concentreaza pe Carpati si Delta" a spus Rifai, care a adaugat ca tendintele turistilor sunt de a se indeparta de destinatiile traditionale de litoral si de a gasi destinatii alternative, informeaza Mediafax.

Potrivit oficialului Organizatiei Mondiale a Turismului, turismul european a suferit din cauza crizei tocmai pentru ca s-a concentrat pe destinatii de litoral.

"Romania este o destinatie bogata, cu un extraordinar potential in domeniul turismului. Mandatul doamnei ministru Elena Udrea din ultimii doi ani si jumatate a fost cel mai dificil din ultima perioada. In anul 2009 turismul a scazut, pentru ultima data in ultimii 60 de ani, cu 7%, iar primele semne de revenire au fost in anul 2010", a afirmat Rifai.

El a adaugat ca sustine eforturile ministerului roman al Turismului de a folosi pentru promovare Internetul si retelele sociale.

Rifai a mai spus ca Udrea i-a atras atentia asupra a ceea ce mai trebuie facut in turismul romanesc, si anume o mai buna colaborare intre stat si mediul privat, dar si imbunatatirrea sistemului de colectare a statisticilor de la touroperatori.

Intrebata daca a discutat cu Rifai despre meciul lui Bute, Udrea a afirmat: "Nu i-am povestit chiar tot, ca sa nu-si strice impresia despre Romania".

"Am vorbit cu domnul Rifai despre investitiile pe care le derulam, fie in cresterea suprafetie de schi, fie in turismul balnear, dar si despre planurile de investitii de pe litoral sau circuite culurale. Am vorbit despre investitii in promovare si despre noul brand, context in care i-am povestit si de succesul actiunii care a avut loc sambata seara la meciul lui Lucian Bute. De asemenea, am solicitat ajutorul Organizatiei Mondiale a Turismului pentru pregatirea documentelor necesare la achizitiile de servicii de publicitate in vederea promovarii online a turismului romanesc", a afirmat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

Oficialul OMT considera promovarea alaturi de mari sportivi o masura inteligenta, dand ca exemplu Africa de Sud care, organizand Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, a reusit sa schimbe intr-o singura luna perceptia lumii nu doar despre tara, ci despre intregul continent african.

Rifai a mai spus ca in cursul zilei se va intalni si cu presedintele Traian Basescu, caruia ii va inmana o scrisoare deschisa pe care a prezentat-o tuturor sefilor de stat si de guvern cu care s-a intalnit in ultimele noua luni.

"E o scrisoare prin care le solicit sefilor de stat sa sprijine turismul", a mai spus Rifai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri