Ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat ca ministerul pe care il conduce se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene si ca si-a propus sa absoarba cu doi ani inainte de termen toate fondurile puse la dispozitia ministerului.
Prezenta la Ploiesti unde a semnat doua contracte din fonduri europene derulate prin MDRT de Primaria Ploiesti, ministrul Elena Udrea a afirmat ca ministerul pe care il conduce se situeaza pe primul loc la absorbtia fondurilor europene, scrie Mediafax.

Udrea a aratat ca ministerul pe care il conduce este "pe cale de a atinge tinta de 4,3 miliarde de euro" stabilita pentru 2013 si ca si-a propus sa absoarba toti acesti bani pana la sfarsitul acestui an.

"Apoi ne ocupam exclusiv de sustinerea beneficiarilor, autoritatilor locale in implementarea proiectelor", a adaugat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale a spus ca s-ar bucura daca ritmul lucrarilor ar merge in acelasi ritm in care se fac contractarile pe bani europeni de catre minister.

In acest context, Udrea a aratat ca Romania a contractat 12 miliarde de euro bani europeni, insa din acesti bani a platit pentru lucrari executate "putin peste un miliard".

Intrebata care crede ca sunt motivele pentru care se inregistreaza intarzieri in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene la celelalte ministere, Udrea a aratat ca in multe cazuri motivele sunt "obiective" si le-a recomandat colegilor sai sa angajeze "profesionisti", aratand ca specialistii in absorbtia fondurilor europene primesc 75% mai mult la salariu decat colegii lor de pe alte posturi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri