Incasarile Romaniei din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an incepand din 2015, daca acest tip de turism va fi promovat, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.
"Din cercetarile pentru brandul turistic a reiesit ca Romania are potential de a atrage turisti pe domeniul medical. Trebuie sa-i atragem aici pe cei care cauta servicii medicale", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Ea adaugat ca turistii care viziteaza tara in scopuri medicale cheltuiesc bani nu doar pentru acest tip de servicii, ci si pe cele turistice.

Reprezentantii MDRT au sustinut in cadrul conferintei de presa, citand date ale Asociatiei Nationale a Agentilor de Turism (ANAT), ca in 2010 au venit in Romania circa 60.000 de turisti in interes medical, care au cheltuit aproximativ 250 milioane euro.

Astfel, din aceste date reiese ca fiecare astfel de turist a alocat in medie circa 4.000 de euro pentru a-si trata sanatatea in Romania.

Potrivit Elenei Udrea (foto), cele mai cautate tratamente sunt cele stomatologice, anti imbatranire si interventiile medicale estetice.

Ea a mai aratat ca Romania ar trebui sa exploateze celebrul institut de geriatrie si gerontologie Ana Aslan, care pe vremuri aducea in Romania zeci de mii de turisti.

Totodata, ministrul a precizat ca nu exista inca o clasificare pentru statiunile balneare romanesti, dar, in viitorul apropiat, guvernul va pregati un act normativ, prin care 10 statiuni balneare vor fi recunoscute oficial ca atare.

"Vor urma si alte zece localitati, care in urma evaluarii vor primi statutul de statiuni balneare. MDRT va pregati pentru acestea o serie de facilitati, atat pentru investitori, cat si pentru turisti", a mentionat Udrea.

MDRT, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Casa Nationala pentru Asigurari de Sanatate si Colegiul Medicilor au semnat un protocol de colaborare interinstitutionala pentru promovarea si dezvoltarea turismului medical.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri